Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Burun farkıyla öne geçin!
HABERİ PAYLAŞ

Burun farkıyla öne geçin!

Haberin Devamı

Burun estetiği önemli bir konu.
Estetik cerrahi alanında burun estetiği ameliyatları açık ara en çok yapılan uygulamaların başında geliyor.
Ayrıca arama motorları, estetik ve sağlık konu başlıklarında ‘burun estetiği’nin en çok arananlar arasında ilk sırada yer aldığını gösteriyor.

BÜYÜK YA DA SAĞLIKSIZ

Kişiler burun estetiği olmayı iki farklı nedenden dolayı tercih ediyor. İlki görüntüsünden duydukları memnuniyetsizlik. Yani büyüklük, kemerli yapı ya da eğrilikler en çok sıkıntı yaratan durumlar. Diğer neden ise yapısal sorunlar. Burundaki solunum problemleri kişilerin nefes alma ve uyku sıkıntıları yaşamalarına neden oluyor. Bu da ister istemez burun estetiği ameliyatını gündeme getiriyor.

Her iki sorun da kişi için önem taşıyor. Çünkü biri ruhsal diğeri de sağlık nedenleriyle sıkıntı yaratıyor.

ŞEKİL BOZUKLUKLARI SİNİR BOZUYOR

Burun estetiği için görüşmeye gelen hastalarım, özellikle burunlarındaki şekil bozukluğunun kendilerinde psikolojik sıkıntı yarattığını ifade ediyor. Bu durum da ister istemez kişinin özel hayatına ve duygu dünyasına yansıyor.

BURUN ESTETİĞİ SONRASINDA MUTLULUK ARTIYOR

Araştırmalar şu ya da bu nedenle burun ameliyatı olan kişilerin ameliyat sonrasında yüksek oranda daha mutlu bir hayat sürdüklerini gösteriyor. Başarılı sonuçlar hastaları memnun ediyor.

Özellikle burnunun görüntüsünü beğenmeyip ameliyat olan kişiler, operasyon sonrasında psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissediyorlar. Burun estetiği olmuş kişilerin iş hayatlarındaki başarı oranları da gözle görülür biçimde artıyor.

GÜZELLİK İŞ BAŞARISINI OLUMLU ETKİLİYOR

İş hayatında daha güzel burunla yer almak sadece kişinin motivasyonunu olumlu etkilemiyor. Aynı zamanda iş arkadaşlarının davranışlarının da olumlu etkileri olduğu ispatlanmış. Güzellerin daha şanslı olduklarının evvel ezelden söylenmesi de belki bu nedenledir.
Alicia Kalus isimli araştırmacı burun estetiği olan kişilerin sonuçları ve çalışma hayatındaki başarıları ile ilgili bir çalışma yapmış. Kalus, Asya Pasifik İnsan Kaynakları Dergisi’nde yayınlanan çalışmasında, insanların kendilerinin daha iyi göründüklerini düşündükleri zaman daha iyi hissettiklerini ileri sürüyor.

Ancak burun estetiği olmadan önce iyice düşünmenizde fayda var. Değişiklik olsun diye ya da gerçekleşmesi imkansız sonuçlar elde etmek için ameliyat olmayın.

Her zaman söylediğim gibi doğallığınız en güzel güzelliktir.



Sıradaki haber yükleniyor...
holder