Beden Sağlığı Burun ucu düşüklüğü daha sinirli gösteriyor

Burun ucu düşüklüğü daha sinirli gösteriyor

Paylaş
Burun ucu düşüklüğü daha sinirli gösteriyor

Yüz görüntümüzle etrafa verdiğimiz enerjiyi en çok bozacak noktalardan birisi de burun ucu düşüklüğü. İşlevsel açıdan burundan nefes almaya büyük ölçüde engel olan burun ucu düşüklüğü estetik açıdan da kişiye sinirli, yorgun ve enerjisi düşük bir görünüm veriyor

KBB ve Burun Estetiği Uzmanı Doç.Dr. Seçkin Ulusoy “Burun ucu düşüklüğü yaşayanlar, kendilerini ‘Sadece burun ucumu parmak uçlarımla azıcık yukarı kaldırdığımda çok iyi nefes alıyorum' şeklinde ifade ediyor. Bu sorunun giderilmesiyle birlikte daha iyi soluklanmanın sunacağı bol hava ve koku gibi pek çok temel yaşamsal avantaj bulunuyor. Burun ucu düşüklüğü sorununun çözülmesi kişiye, sosyal ve mesleki kariyerinde de enerjisi yüksek bir görüntü sağlıyor” dedi.

LOKAL ANESTEZİ İLE 45 DAKİKA SÜRÜYOR

Burun ucu estetiği (tipplasti) ameliyatları, lokal anestezi yapılarak en fazla 45 dakika sürdüğünden hasta hemen sonrasında evine veya işine geri dönebiliyor. Bu yöntemde silikon tampon ve burun sırtına atel konulmadığından dolayı oldukça konforlu bir iyileşme süreci gerçekleşiyor.

Burun ucu estetiği ameliyatını diğer burun bölgelerinde sorun olmayan hastalara uyguladıklarını anlatan KBB ve Burun Estetiği Uzmanı Doç.Dr. Seçkin Ulusoy konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ameliyatı, sıklıkla lokal anestezi ile yapmak mümkün olup,çok nadiren genel anestezi uyguluyoruz. Burun ucu estetiği, genelde üstte bahsettiğimiz gibi burun ucunun kaldırılması söz konusu olmasının yanında nadirende olsa burun ucunun indirilmesi, inceltilmesi veya kalınlaştırılması, burun deliklerindeki şekil bozukluklarının düzeltilmesi, burun kanatlarındaki kalınlığın inceltilmesi veya çökmenin giderilmesi gibi pek çok işlemleri kapsayan geniş bir kavramd. Ayrıca bu yöntemle, burun ucunun rafine edilmesi dediğimiz zarifleştirilmesi ve ışık vurduğunda burada martı kanadı şeklinde son derece güzel bir görüntü yakalanması mümkün. Dahası bu ameliyatları daha öncer burun estetiği ameliyatı olmuş fakat istenen sonuçları burun ucunda alamayan hastalara da revizyon amaçlı olarak sıklıkla uyguluyoruz."

ÖDEM VE MORLUK OLUŞMAZ

Burun ucu estetiğinde iyileşme süresinin, klasik yöntemlere göre daha kısa olduğunu ifade eden Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, "Bu yöntemde, kemik dokuya müdahele edilmediğinden dolayı ödem ve morluk hiç olmaz. Ayrıca atel veya alçı koymak gerekmediğinden iş ve iş gücü kaybı da hemen hemen hiç yoktur. İşlem esnasında, açık veya kapalı (burun içinden) teknik ameliyat yöntemlerinin her ikisinin de cerrahın tecrübesine ve tercihine göre avantajlı tarafları vardır. Benim sıklıkla kullandığım yöntem, burun ucuna her türlü müdaheleyi yapabilmeye olanak sunan açık tekniktir ki kesi yeri uygun kapatıldığında kesinlikle kesi izi kalmaz. Kapalı tekniğin ise yegane avantajı, birkaç haftada olsa burun girişinde görülen dikişlerin içeride olmasıdır. Özetle burun ucu estetiğini düşünen hastalara, mutlaka yapılacak profil analizi ölçümleri ve bilgisayar çalışmalarıyla doğru tedavi yöntemi doktor tarafından belirlenmeli" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı