Gündem Buse, üniversite hayali için çalışıyordu

Buse, üniversite hayali için çalışıyordu

Paylaş
Buse, üniversite hayali için çalışıyordu

Buse, üniversite hayali için çalışıyordu

Halkalı'da askeri personel taşıyan sivil otobüse yapılan bombalı saldırıda 17 yaşındaki Buse Sarıyağ şehit oldu. Sabahattin Zaim Lisesi 10'uncu Sınıf Öğrencisi Buse Sarıyağ'ın ölümü, okulunda da derin üzüntü yarattı.

Buse'nin henüz 4 gün önce aldığı karnesinde hiç zayıfı yoktu ve sorunsuz bir şekilde 11'inci sınıfa geçmişti. Okulda sadece dersleriyle ilgilenen bir öğrenci olarak bilinen Buse Sarıyağ, Lisans Yerleştirme Sınavı'na hazırlık için babasıyla birlikte İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda açılan kursa gidiyordu.

Haberin Devamı

Buse'nin babası Ünal Sarıyağ da hafif yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

İL JANDARMA KOMUTANLIĞINDA TÖREN DÜZENLENECEK

Öte yandan, saldırıda şehit olan 4 astsubay ile 17 yaşındaki Buse Sarıyağ için İstanbul İl Jandarma Komutanlığında tören düzenleneceği öğrenildi.

Üniversite sınavına hazırlık kursuna katılmak üzere babasıyla bindiği servis otobüsünde hayatını kaybeden Buse Sarıyağ ile aynı bombalı saldırıda şehit olan jandarma astsubaylar Duran Bayram ve Bekir Çelik ile uzman çavuşlar Uğur Ekiz ve Çağlar Bölük için bu akşam Maslak’taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığında tören yapılacak.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilecek törenin ardından Buse Sarıyağ’ın cenazesi, toprağa verileceği Ankara, Bekir Çelik’in cenazesi İskenderun, Çağlar Bölük’ün cenazesi İzmir, Uğur Ekiz’in cenazesi Hatay’ın Erzin ilçesi ve Duran Bayram’ın cenazesi de Kayseri’ye gönderilecek.

Haberin Devamı