Spor Busenaz Avrupa Şampiyonu!

Busenaz Avrupa Şampiyonu!

Paylaş
Busenaz Avrupa Şampiyonu!

Ordu’da devam eden Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası’nda akşam seansında ringe çıkan 75 kiloda milli sporcu Busenaz Sürmeneli, rakibini 3-0 yenerek Genç Bayanlarda Avrupa Şampiyonu oldu

Turnuvanın en formda sporcuları arasında gösterilen Busenaz, Rus rakibi Vlada Kalacheva’yı baştan sona üstün götürdüğü müsabakada 3-0 yendi ve çok önemli bir başarıya imza attı.

Maçtan sonra basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan milli sporcu, hedefinin 2020 Olimpiyatları’nda altın madalyayı Türkiye’ye kazandırmak olduğunu belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a madalya sözü vermiştim. Burada Avrupa Şampiyonu oldum. Diğer sözüm de olimpiyatlarda altın kazanmaktı. İnşallah 2020 yılında onu da kazanacağım. Başta Federasyon Başkanımız olmak üzere bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.



“BU BAŞARI OLİMPİYAT MADALYASININ HABERCİSİ”

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de gençler ve yıldızlar şampiyonasında böylesine bir galibiyet almanın önemine vurgu yaparak, “Busenaz bayrağımızı en iyi şekilde temsil etti ve altın madalya kazandı. Burada kazanılan başarılar 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemize gelecek madalyaların habercisi. Gençlik ve Spor Bakanımız başta olmak üzere bizlerden desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah diğer sıkletlerde de ülkemize madalyalar kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı