Ekonomi Bütçe açığı 57 milyar lira

Bütçe açığı 57 milyar lira

Paylaş
Bütçe açığı 57 milyar lira

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 2009 yılı merkezi yönetim bütçe açığının, 57 milyar civarında gerçekleşeceğini söyledi

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Ergün, Türkiye ekonomisinin 2009 yılında süreci "çok iyi yönettiğini" ifade etti.

Türkiye’nin rekabet gücünü, üretim kabiliyetini olumsuz etkileyen, pazar kaybına yol açan bir tablo oluşmadığını belirten Ergün, bir miktar üretim, ihracat, istihdam kaybı meydana geldiğini, ancak ülkenin rekabet gücünü, üretim kabiliyetini ve pazarlarını kaybetmediğini anlattı.

Ergün, Türkiye’nin finans sektöründe sağlam yapısı bulunduğunu, maliyesinin güçlü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Maliye güçlüdür, Türkiye 2009’da bütçe açıklarını bilinçli olarak vermiştir. Bütün ülkeler bütçe açığı verdi. Biz ipin ucunu kaçırdığımız için bütçe açığı vermedik."

Bakan Ergün, bütçe açıklarının bilinçli bir politikayla verildiğini vurgulayarak, "Dünya bunları daha iyi takdir ediyor ve diyor ki 2010 yılında Türkiye, orta vadeli programda öngördüğünden daha fazla büyüyecek.

Biz yüzde 3,5 büyüme diyoruz, en düşük tahmin bizim kendi tahminimiz, dünyada Türkiye için yüzde 5, yüzde 5,5 diyenler var. O potansiyel var Türkiye’de, bunu görüyor insanlar" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı