Şirin Sever Bütün Kadınların Kafası Karışıktır
HABERİ PAYLAŞ

Bütün Kadınların Kafası Karışıktır

EVET karışıktır çünkü karıştırılır! Oyun öyle söylüyor... Yazar Ece Temelkuran’ın ilk kitabı ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’ çok eğlenceli bir tiyatro oyunu oldu. Kocasından ayrılan, son kitabı yeni yayımlanmış yazar ‘Ebru Uysal’, bir buhran geçirir. Balkonundan intihar etmeye kalkışırken, komşuları cama çıkıp onu durdurmaya çalışır. Güya intihara engel olmaya çalışırlar ama kendi hayatlarını sorgularlar. Haliyle, bu hengamede yaşananlar komik bir hâl alır. Son zamanlarda izlediğim en başarılı, en eğlenceli oyun.

Haberin Devamı

İntihar etmek isteyen bunalımdaki yazar rolündeki Deniz Çakır’ı komşuları engelliyor

Oyunun yazarı ve yönetmeni ödüllü oyuncu Selen Uçer; deneyimli ve ünlü oyuncuları bir araya getirmiş. Deniz Çakır, Şebnem Sönmez, Zeynep Kankonde, İpek Türktan Kaynak ve Kadir Çermik’in eğlenceli ve sıra dışı karakterleri canlandırdığı oyun; kadınlarının kafa karışıklığını sorguluyor. Öyle cümleler havada uçuşuyor ki, her birini not etmek istiyorsunuz. Hayat dersi gibi. Oyuncuların hepsi başarılı ama en büyük alkışı, temizlikçi rolündeki Zeynep Kankonde aldı. Çünkü kendisi, ‘Ulan İstanbul’ dizisinde, meraklı ve komik komşu rolüyle büyük fenomen olmuştu. Bu oyunu izlemelisiniz... Özellikle kadınlar!

‘Kardeşim Benim’ niye izlensin?

BURAK Özçivit ve Murat Boz’un başrolde olduğu ‘Kardeşim Benim’, eğer oyuncularına hayransanız, izlenecek bir film. Zaten, salonu ikilinin fanları doldurmuştu. Ki bu da, filmi kurtarmaya yetiyor galiba. Tatlı bir film ama hiç sürprizi yok... Hatta, bir sonraki sahnede neler olabileceğini kolaylıkla tahmin edeceğiniz tüm klişeler mevcut.

Ama size filmi izlemek için ille de sebep lazımsa, hemen sıralayayım:

¦ İki tane çok yakışıklı adam oynuyor. Gözünüz gönlünüz açılsın diye….

¦ Murat Boz’un ‘A Be Kaynana’ şarkısı dahil, düğün şarkılarını ne şahane söylediğini görmek için…

¦ Köylü menajer rolüyle müthiş bir iş çıkartan Ferdi Sancar’la tanışmak için…

¦ Nazan Kesal’ın kısacık rolüyle bile nasıl oyunculuk dersi verdiğini görmek için…

¦ Köylü kızının, ünlü popçuya uzun donunu uzatıp, “Giydikçe beni hatırla” diye imzalattığı sahneyi görmek için…

Haberin Devamı

¦ Boş vaktiniz varsa, doldurmak için izlenir.

Bazı Kelimeler Çok Güzel

KİMSENİN kimseye ihtiyaç duymadığı, aşkın gündelik bir hobiye dönüştüğü bir dünyada, hasrete yer ve zaman kalmıyor. Hasret çekmeyen için ‘vuslat’ nasıl bir anlam ifade etsin ki? Böyle diyor ‘Lûgat 365, Bazı Kelimeler Çok Güzel’ isimli kitabın önsözünde...

Ne güzel anlatılmış, ne anlamlı. Epeydir konuşuluyordu bu kitap, ben yeni bakabildim. Banu ve Onur Ertuğrul; teveccüh, hissikablelvuku, hasbelkader, müşkülpesent gibi itinayla seçtikleri pek çok eski kelimeyi Twitter’dan paylaşıyordu. Can Yayınları da bunları kitaplaştırdı. İnsan elinden düşüremiyor. Hele içi boş bir sürü kelime hafızamızı boşu boşuna doldururken... Hakikaten bazı kelimeler çok güzel.

Şirin Bir Laf

Sadece üç tip insan doğru söyler: Çocuklar, sarhoşlar ve aşırı sinirlenenler. (‘How I Met Your Mother’ dizisinden...)

Şarjlı bileklik

Günümüz insanının en büyük kabusu nedir? Tabii ki telefon şarjının bitmesi! O kadar bağımlıyız ki; telefonsuz ne yaparız, nasıl yaşarız bilmiyorum. Sürekli şarj kablosu taşımak da zor...

Haberin Devamı

O zaman gelsin “şarjım bitecek” diye kabuslardan kabus beğenme hali. Ama iPhone olayı çözmüş, bu kabusa son vermiş. Dünyanın ilk giyilebilir şarj kablosu Kyte&Key’i bileklik haline getirmiş. Hem şıklık, hem şarj özelliği birarada. Şimdilik internette satılıyor; haberiniz olsun.

Asena Erkin’in olgunluk hali

CANER ve Asena Erkin çifti boşanıyor, malum… Asena Erkin açıklama yapmış; “Caner benim için sadece çocuğumun babası değil. Benim ailem, abim, babam, sevgilim… Parayla pulla alakamız yok, mal paylaşımı da yapmadık. Ceketimi alıp çıktım” demiş. Şöhretli insanların boşanmalarında bu hallere pek alışık değiliz. Öyle çirkinlikler, para kavgaları, hakaretler yaşanıyor ki...

Çok uzağa gitmeye gerek yok, Malkoç-Bade Süalp çiftini hatırlayın. İşte o yüzden Asena Erkin’i okuyunca, “Bunlar ne güzel, ne şık hareketler” dedim. Ayrılık da sevdaya dahil sonuçta. Olması gereken bu. Asena Erkin’in sıra dışı kıyafetleri, adının karıştığı kaçamaklar yüzünden bu ikiliye ‘en marjinal çift’ diyorduk ama resmen normal çıktılar ve şaşırttılar. Umarım birileri feyz alır.

Fenomen İmam

Şu ara herkes kedi seven imam Mustafa Efe’yi konuşuyor. Şefkatli ve içten bir gülümsemeyle kedileri sevip okşayan, soğuk havada camiye alan imam; internetin yeni fenomeni oldu.

Üsküdar Aziz Mahmud Hüdayi Camisi’nin genç imamının, kedileri severken etrafındakiler tarafından çekilen fotoğrafları, kediden korkan beni bile gülümsetti, içimi ısıttı resmen. Sevgiye, ilgiye, insanca hareketler görmeye nasıl hasret kaldıysak artık!

Cevabı olmayan kedi soruları

KEDİ demişken… Sosyal medya sitesi Onedio, kedi sahiplerinin her gün kendilerine sorduğu, cevabı olmayan 25 soruyu toplamış. Okurken çok güldüm. Bakın neler merak ediliyormuş...

*Her tuvalete ya da banyoya girdiğimde neden peşimde?

*Ben uykusuzluktan ölmek üzereyken oynamak istemesinin bir amacı var mı acaba?

*Sürekli benim bardağımdan su içmeye çalışması, bana bir mesaj mı?

*Köpekler bunların üç katı olmasına rağmen söz dinliyor, bunlardaki bu asaletin kaynağı nedir?

*Kedimin, benim en yakın arkadaşım olmasında bir tuhaflık var mı?

*Sadece bir kutu yeterliyken, neden ben buna bir sürü para verip oyuncak alıyorum ki?

*Bir kedinin bu kadar tüy dökmesi normal midir? Diğer sorular sitede... Fotoğraf ve videolarına bakarak okuyun, çok daha zevkli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder