Türkiye (Son Dakika) Bütün varlığını okul yaptırmaya harcadı, kimsesiz öldü... Cenazeye MEB ve Valilik sahip çıktı

Bütün varlığını okul yaptırmaya harcadı, kimsesiz öldü... Cenazeye MEB ve Valilik sahip çıktı

Paylaş
Bütün varlığını okul yaptırmaya harcadı, kimsesiz öldü... Cenazeye MEB ve Valilik sahip çıktı

Bütün mal varlığını, Ankara’nın farklı ilçelerinde 10 okul yaptırmak için harcayan Özkent Akbilek isimli hayırsever 87 yaşında, kimsesiz bir şekilde hayatını kaybetti. Akbilek'in, kimsesizler mezarlığına gömülme ihtimali vardı ancak Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik duruma müdahale etti: Cenazenin sahibi biziz. Cenaze ve defin işlemlerini biz yapacağız...

Bütün mal varlığını gençlerin eğitimi için harcayan ve Ankara’nın Sincan, Etimesgut, Yenimahalle, Mamak, Keçiören ve Altındağ ilçelerinde 10 okul yaptıran hayırsever Özkent Akbilek 87 yaşında vefat etti.

Kimsesiz olduğu öğrenilen Akbilek’in cenazesinin kimsesizler mezarlığına defnedilme ihtimali üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Valiliği cenazeye sahip çıktı.

KİMSESİZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKINCA...


Cenazeye katılan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, şunları dile getirdi: "Özkent Akbilek’in vefat haberini aldıktan sonra kimsesiz olduğunu öğrendik. Akbilek’in kimsesizler mezarlığına gömülme ihtimali vardı. Sayın Bakanımıza ve Valimize durumu arz ettik. Onlar da ’Sahibi biziz. Cenaze ve defin işlemlerini biz yapacağız.’ dediler. Biz de o talimat üzerine, cenazemizi aldık ve defin işlemlerini gerçekleştirdik."


EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜYDÜ


Akbilek’in bir eğitim gönüllüsü olduğunu söyleyen Bardakçı, "Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte Özkent Akbilek ağabeyimizi defnettik. Katılanların hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akbilek’in cenazesi, Karşıyaka Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, bakanlık yetkilileri, okulların öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Haberin Devamı