Gündem 'Büyük Abi' adliyede

'Büyük Abi' adliyede

Paylaş
'Büyük Abi' adliyede

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada polis tarafından 38 gündür aranırken dün Kumburgaz'da gözaltına alınan Erhan Tuncel adliyeye sevk edildi

Hrant Dink cinaletinin 'Büyük Abi'si Erhan Tuncel dün 16.30’da İstanbul Kumburgaz'da gözaltına alınmıştı. Aranan Şahıslar Büro Amirliğinde işlemleri yapılan Erhan Tuncel geceyi tek başına kaldığı bir nezarette geçirdi. Gece boyunca oldukça sakin olduğu belirtilen Erhan Tuncel’in sabaha kadar uyuduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Erhan Tuncel’in tutulduğu nezaretin önünde iki ekibin güvenlik gerekçesiyle rek nöbet tuttuğu, Erhan Tuncel’in yakalandığı sırada üzerinden cüzdan, bir çakmak ve bir anahtar çıktığı belirtildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından 10.45'te Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Erhan Tuncel gazetecilerin, "Neden kaçtınız?" sorusuna "Ben hiçbir şekilde kaçmadım" diye cevap verdi.

Erhan Tuncel'in yakalandığı gün Star Gazetesi'nde bir röportajı yayınlanmıştı. Tuncel, yakalanmadan önce verdiği röportajda savunmasını hazırladığını ve 15 güne kadar teslim olacağını söylemişti.

DHA