Bilim - Teknoloji Büyük Android sürprizi!
Paylaş
Büyük Android sürprizi!

Bilgisayar ya da tabletle hiç ilgisi olmayan dev şirket, kendi Android tabletini mi yapıyor?

Teknoloji dünyasını takip etmek zordur. Her gün yeni ve farklı bir sürprizle karşılaşılması işten bile olmayan sektörde, herkesin gözünden kaçan bir cihaz, sonunda kendisini ele verdi.

Haberin Devamı

Kimse farkında olmadan, el altında bambaşka bir cihaz üzerinde çalışan Nintendo, yayınlanan raporlara göre çağımıza biraz daha yakınlaşarak, Andorid tablet üretimine başlıyor. Her ne kadar haber heyecan verici olsa da bahsi geçen Nintendo tabletin, yüzde 90 gibi yüksek bir ihtimalle sadece eğitim amaçlı üretileceği belirtildiği gibi NES, SNES ya da Game Boy'un klasik oyunlarına değil, daha ziyade eğitim tabanlı oyunlara sahip olacağı da dile getirildi.

Tüm bu bilgilerin kaynağıysa, Nintendo America'da yazılım mühendisi olarak çalıştığını söyleyen Nando Monterazo isimli şahsın attığı tweet'lerden ortaya çıktı ki bu mesajlar kısa süre sonra silindi. "Nintendo'nun Andorid tabanlı, tamamen modifye edilmiş, veritabanları birleştirilmiş tabletini deniyorum" şeklindeki tweet, şimdilik Nintendo tarafından reddedilmiş durumda. Şimdiye kadar attığı mesajlardan anlaşıldığı kadarı ile cihazın çevre ile etkileşimi üzerine de çalışan mühendis, bahsi geçen tablet için üretilecek özel oyunların birçoğunun Nintendo karakterlerini içereceğini de iddia etti.

Haberin Devamı

Nintendo bu zamana kadar mobil sektöre girmeyi sürekli reddetmişti. Fakat Wii U'nun oyun kontrol cihazı başlı başına bir tablet gibi çalışabiliyor. Eğer Nintendo konu hakkında ciddiyse, sadece eğitim amaçlı tablet üretecek olması bile, onu bir şekilde sektöre girmeyi zorlayacaktır.

Resimlerle: Tüm Zamanların En İyi Android Oyunları

Kaynak: CHIP Online