Dünya Büyük casus takası tamam

Büyük casus takası tamam

Paylaş
Büyük casus takası tamam

ABD ile Rusya arasında Soğuk Savaş döneminden bu yana en büyük casus takası böyle gerçekleştirildi

ABD ile Rusya arasında yapılan casus takası anlaşması çerçevesinde her iki ülkeden sınırdışı edilen casusları taşıyan Rus ve Amerikan uçaklarının, takas işleminin yapıldığı Avusturya’nın başkenti Viyana’da kalktığı bildirildi.

Toplam 14 casusu taşıyan uçakların, Viyana havaalanına birkaç dakika arayla indiği, havaalanının uzak bir pistinde burun-kuyruğa park ettiği, burada yaklaşık bir buçuk saat geçirdikten sonra havaalanından kalktığı ifade edildi.

RUSYA ANNA'YI ABD'DEN İSTEDİ

KIZIL CASUS İSTANBUL'A DA GELMİŞ

'VOTKA İÇİP SEVİŞİRDİK'

ABD’den sınırdışı edilen 10 casusu taşıyan Rus uçağının Viyana’dan Moskova’ya gittiği sanılırken, Viyana’ya gelmek üzere New York’tan hareket eden ve dönüşte 4 casusu taşıyan Amerikan uçağının Londra’ya uğramadan doğrudan ABD’ye gidip gitmeyeceği ise bilinmiyor.

ABD’deki 10 Rus casusu ile Rusya’da Batılı istihbarat servisleriyle ilişkileri olduğu ve vatana ihanet ettikleri suçlamasıyla mahkum edilen 4 Rus vatandaşının takas edilmesi konusunda Washington ile Moskova arasında anlaşmaya varılmış, bu olay da Soğuk Savaş sonrası en büyük casus takası olarak nitelenmişti.

ABD’de Rusya hesabına casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan ve yapılan mahkemede casus olduklarını kabul eden 10 kişi ülkeden sınır dışı edilmişti.
AA

Haberin Devamı