Yaşam 'Büyük depremin ayak sesleri' mi?

'Büyük depremin ayak sesleri' mi?

Paylaş
'Büyük depremin ayak sesleri' mi?

Marmara Ereğlisi açıklarında bu sabah meydana gelen deprem ve artçıları Prof. Dr. Okan Tüysüz değerlendirdi

Marmara'da meydana gelen depremle ilgilli ilk değerlendirmeler gelmeye başladı. NTV yayınına konuşan Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Büyük bir depremin ayak seslerini veya öncüklerini duyuyor gibiyiz, ama ne kadar zaman sonraki depremin habercisidir bunu bilemeyiz" dedi.

"Bugünkü depremin işaret ettiği önemli bir şey, fayın aktif olduğu ve önemli bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğudur " diyen Tüysüz, "Büyük bir depremin ayak seslerini veya öncüklerini duyuyoruz gibi ama ne kadar zaman sonraki depremin habercisidir bunu bilemeyiz..." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


Prof. Okan Tüysüz şunları söyledi: Marmara Denizi ve onun içinden geçen Kuzey Anadolu fayı; 17 Ağustos 1999 depreminden sonra çok defa dile getirdiğimiz gibi deprem beklentimiz olan bölgelerden birisi.



Bu fay, İzmit Körfezi'nden çıktıktan sonra Adalar önünden geçiyor ve doğuya doğru uzanıyor. Ve bugün üzerinde deprem gerçekleşen bölgeden geçtikten sonra karaya çıkıyor. Bu bölgede büyük bir depremin olma beklentisi defalarca dile getirildi. Bu açıdan, bugünkü depremin işaret ettiği önemli bir şey, fayın aktif olduğu ve önemli bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğudur.

ÖNEMLİ OLAN, 7'NİN ÜZERİNDEKİ BİR DEPREME HAZIRLIK


Bu sabah 05.00 civarlarında biraz küçük depremler yaşandı, Daha sonra 4.7'lik deprem ve ardında giderek küçülen bir deprem dizisi ölçüldü. Bu açıdan başka bir depremin öncüsü olduğu gibi bir yoruma gitmek doğru değil. Yapılacak şey Marmara çevresinde 7’nin üzerinde bir depreme hazırlıktır. Büyük bir depremin ayak seslerini veya öncüklerini duyuyoruz gibi ama ne kadar zaman sonraki depremin habercisidir bunu bilemeyiz.

'4.7'NİN BİR ŞEYİ TETİKLEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL AMA...'

Bu orta büyüklükte bir deprem ama bunun oluştuğu fayın üzerindeki deprem beklentimiz hala sürüyor. 4.7’nin bir şeyi tetiklemesi söz konusu değil ama bu fayın üzerindeki hareketliliğin beklentilerimizin gerçek olduğunu hatırlatması açısından önemli.

NTVMSNBC

Haberin Devamı