Hakan Çelik Büyük devlet refleksi
HABERİ PAYLAŞ

Büyük devlet refleksi

Avrupa ülkeleri, Türkiye’de tatil yaparken kaza geçiren vatandaşları için “ambulans uçak” gönderince ağzımız açık izler, “işte insanın değeri” diye başlık atardık. Tunus, Mısır ve son olarak Libya’da yaşanan çatışmalarda dünyadaki en iyi tahliye operasyonunu Türkiye yaptı. Dışişleri Bakanlığı, süreci çok iyi koordine etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu, faaliyetleri soğukkanlılıkla yönetebildiği için kutluyorum. Türk Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri de dört dörtlük bir iş çıkardı. Sonuçta 25 bine yakın insan burnu bile kanamadan Türkiye’ye nakledildi.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Getirilenler arasında binlerce yabancı ülke vatandaşı da var. Hiç küçümsenecek bir iş değil. Böyle pahalı ve tehlikeli operasyonları ancak büyük devletler yapabilir. İşin ilginç yanı, büyük devlet kategorisindeki Fransa ve İngiltere, uzun süre gelişmeleri izlemekle yetindi, vatandaşlarını Libya’dan alamadı. Sömürgecilik ve açık deniz tecrübesi olmayan Türkiye ise denizci olarak geçinen ülkelerin cesaret edemediği işe soyundu.

İngiliz, Amerikan ve Fransız basını günlerdir Türklerin başarısını yazıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Düsseldorf’taki konuşmasında söylediği gibi “dünyanın neresinde bir Türk vatandaşı varsa onunla ilgilenen bir Türkiye görüyorum artık ve bu da bana gurur veriyor!..”

Nedim Şener, Mustafa Hoş

Milliyet muhabiri ve Posta yazarı Nedim Şener dün evinde yapılan aramanın ardından göz altına alındı. Hangi suçlamalarla karşılaşacağını tam olarak bilmiyoruz, fakat emin olduğum bir şey var ki o da Nedim’in iyi gazeteci olduğudur. Nedim’in bilerek bir yanlışın içine gireceğini hiç sanmıyorum. Hrant Dink’in katledilmesi sonrasında örnek bir araştırmacı gazetecilik sergiledi, hatta bir de kitap yazdı. Bütün gazeteciler için istediğim şeyi Nedim için de tekrarlayacağım: Hukuk sürecinin hızlı ve adil şekilde sonuçlanmasını bekliyorum. Dünün önemli bir gelişmesi de Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgiliydi. Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede, o dönemin NTV Haber Koordinatörleri Mirgün Cabas ve Mustafa Hoş’un şüpheli sıfatıyla yargılanması isteniyor. Hukuka hepimizin saygısı var ancak Türkiye’de hukuk adına bazen öyle şeyler yapılıyor ki, söyleyecek söz bulamıyorum...

Haberin Devamı

Zafer Çağlayan ile yayındayız

Hükümetin en aktif ve çalışkan isimlerinden biri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’dır. Ne zaman görsem ya uçakta ya yurt dışında... Üstelik sadece bürokratlar tarafından geliştirilen programları takip eden klasik bir bakan değil. Proje üretiyor, iş adamlarını zorluyor, hatta bir iş adamı gibi çalışıyor. Bir bakıyorum; New York’ta Karsan için lobi yapıyor, bir bakıyorum Japonya’da Türk tekstilcileri için pazar araştırması yürütüyor. Yarın sabah Kanal 24’teki televizyon programımda, saat 10.00’dan itibaren Zafer Çağlayan’ın projelerini ve Türkiye’nin dış ticaret atağını konuşacağız. İzlemenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder