Bilim - Teknoloji Büyük iPhone'la gelen zafer
Paylaş
Büyük iPhone'la gelen zafer

Apple, iPhone'un ekranını büyütmekle iyi mi yaptı? Görünüşe göre "çok iyi" yaptı...

Apple'ın son iPhone'ları, araştırma firması Canaccord Genuity'nin raporuna göre 2014'ün dördüncü çeyreğinde, pazar gelirinin yüzde 93'ünü eline geçirmeyi başardı.

Satılan Android'li telefon sayısı, şu anda iPhone'ların çok üzerinde. Ama iş gelire gelince, Apple için durum herhalde bundan daha iyi olamazdı. Dahası firmanın üst düzey analistlerinden Mike Walkley'e göre Apple, 2018 yılında global akıllı telefon pazarının üçte birini eline geçirecek. Bu tahminler sayılara döküldüğünde dünyadaki iPhone kullanıcısı sayısının 650 milyona ulaşacağı sonucu çıkıyor. Rapor, kısa dönemde Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'la yakaladığı güçlü ivmenin devam etmesinin beklendiğini söylüyor - bunun nedeni, 404 milyon iPhone kullanıcısının henüz sadece yüzde 15'inin en son modellere yükseltmiş olması.

Walkley, Apple'ın mobil gelirin yüzde 93'ü kapmasının bir ilk olduğunu, iPhone 5S'te bunun yüzde 75'e ulaştığını söylüyor. Walkley'e göre Apple'ın başarısına katkıda bulunan etkenlerden bir tanesi, iPhone 6'ların büyüyen Retina HD ekranları. Walkley, önceki iPhone'lar satışa sunulduğunda müşterilerin yoğunluktan dolayı yeni iPhone'lara ulaşamadığını, bu sırada aynı ücret karşılığında daha büyük ekranlı Android'li cihazlar alabildiklerini söylüyor. Ancak analist, iPhone 6'ların ekranlarının büyümesiyle birlikte bu durumun söz konusu olmaktan çıktığını vurguluyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Apple'ın "şanslı çantası" için kamp yaptılar!

Kaynak: CHIP Online