Erdoğan Arıpınar Büyük kentin büyük takımı
HABERİ PAYLAŞ

Büyük kentin büyük takımı

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti Bursa’nın Süper Lig’deki takımı ilk kez Türkiye Şampiyonu oldu; hem de ülke futbolunun 4 büyük takımını geride bırakarak. Bazıları buna sürpriz olarak bakabilir amma, 1948’den bu yana Bursa’yı ve onun sporunu tanıyan birisi olarak kentin 52 yıllık grafiğini incelediğim zaman bunun bir sürpriz olmadığını görüyorum.

Bursa’da futbol da futbolcu da hep vardı. Acar İdman ve Akın İdman’ı hatırlıyorum. Gazetemiz POSTA’nın bugün sevilen yazarı Rauf Tamer’i de. Onu gerçekten güzel futbolu ile hem orada hem de İstanbul’da izlemiştim. Yıllar sonra sınıf arkadaşım Erdem Saker, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olunca onun yücelttiği Nilüferspor’u ve Bursa’daki sosyal başarılarını alkışlamıştım. Bursa son yarım asırda kent olarak da büyüdü.

Haberin Devamı

Bugün Türk ekonomisinde Bursa’nın en önlerde yeri var. Bu yılki başarının mimarı (yetiştiği takımın kıymetini bilemediği) Ertuğrul Sağlam’dır. Yönetimin ciddi olarak arkasında durduğu Ertuğrul Sağlam takımına güzel futbolun dışında güven de aşıladı. Bursasporlu futbolcular her maça kazanmak için çıktılar. Bunu büyük diye anılan takımların önünde de gösterdiler. Böylece bir Türk futbol adamının yönettiği takım bu yıl milyarlarca bütçe ile yönetilen, yabancı ünlü çalıştırıcıların yer aldığı kulüplerin Süper Lig’deki futbol takımlarını geride bırakıp ülkede herkesin alkışladığı bir şampiyon oldu. Şimdi Bursa’ya düşen görev, bu başarıyı kent olarak tüm spor dallarına yaymaktır.

Trabzonspor’un basketbol takımının 1. Lig’e çıkması buna bir örnektir. Kent tüm imkanlarını tüm spor dalları için faaliyete geçirmeli, sanayide ticarette olduğu gibi atletizmde de, yüzmede de, voleybolda da, kış sporlarında da bu büyük kent Türkiye’de öne çıkmalı, uluslararası dev organizasyonlara aday olmalıdır. Bursa’da bu potansiyel vardır. Bunu başarılı Bursaspor’un yönetimi bu yıl kazanılan şampiyonlukla ispatlamıştır. Hepimizin, yıllar sonra Anadolu’dan çıkan bu ikinci, Süper Lig şampiyonunu kutlaması ve ekonomide büyüyen kentlerimize de örnek göstermesi hakşinaslık olacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder