Dünya Büyük patlama korkusu

Büyük patlama korkusu

Paylaş
Büyük patlama korkusu

Endonezya'yı vuran tsunami ve volkan felaketlerinde can kaybı 272'ye yükseldi. Uzmanlar Merapi yanardağında büyük bir patlama olacağı yönünde uyarıda bulundu

Java adasında kısa süre önce faaliyete geçen ülkenin en aktif yanardağı Merapi'nin püskürmesi sonucu ölenlerin sayısı 25'e çıktı. Yanardağ etrafındaki yerleşimlerdeki 10 binden fazla kişi tahliye edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Uzmanlar 2 bin 900 metre yüksekliğindeki Merapi yanardağında daha büyük patlamalar olacağı yönünde tespitlerde bulunduklarını açıkladı. Yanardağda 7.5 milyon kübikmetre volkan taşının püskürmeye hazır beklediği uyarısı yapıldı.

Gökyüzünde 1.5 kilometre yüksekliğe zehirli duman ve kül püskürten Merapi volkanından fışkıran lavlar sonucu ölenler arasında yanardağ ile ismi özdeşleşen ve "Merapi'nin ruhani koruyucusu" diye bilinen Mbah Marijan da bulunuyor.

TSUNAMİ 272 CAN ALDI

Sumatra adasının batısında meydana gelen depremin ardından Mentavai takımadalarında yer alan çok sayıda köyü yerle bir eden tsunamide ölenlerin sayısı 272'ye çıktı. 3 metreyi aşkın dalgaların yıktığı köylerde kaybolanların sayısının 502 olduğunu belirten yetkililer, can kaybının artmasından endişe edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

OBAMA YARDIMA HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLADI

ABD Başkanı Barack Obama, Endonezya'nın karşılaştığı felaketlerle ilgili bir mesaj yayınlayarak, Endonezya'daki can kayıplarından büyük üzüntü duyduğunu ve ABD'nin her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.

Hürriyet

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3486","3486","201010","3486-7.jpg");