Bilim - Teknoloji Büyük sürpriz!
Paylaş
Büyük sürpriz!

Teknoloji dünyasının belki de en sürpriz satın alması, işte böyle gerçekleşti!

Amazon'un oyun akış devi Twitch'i 970 milyon dolar karşılığında satın alacağı, iki firma tarafından duyuruldu. Böylece Amazon, donanım ve telefon işinden sonra, oyun alanına da ciddi bir adım atmış olacak.

Twitch'in geçen ay Google tarafından 1 milyar dolara satın alınacağı söyleniyordu, ancak bu konuda herhangi bir resmi açıklama gelmemişti. İddialara göre Google, satın almayla birlikte ortaya çıkacak tekelcilik sorunlarından endişe duyuyordu.

Twitch CEO'su Emmett Shear, satın alma hakkında şunları söyledi: "Amazon ve Twitch, ilk olarak müşterilerine öncelik verecektir ve her ikisi de oyunların geleceğine inanmaktadır." "Amazon'un bir parçası olmak, topluluğumuz için daha da fazlasını yapmamızı sağlayacak" diyen Shear, sözlerine şöyle devam etti: "Bağımsız olduğumuz zamana kıyasla araç ve hizmetleri daha hızlı üretebileceğiz. Bu değişiklik, topluluğumuz için harika şeyler anlamına geliyor. Bu sayede Twitch'i dünya çapında daha fazla kişiye ulaştırabileceğiz."

Amazon CEO'su Jeff Bezos ise şöyle konuştu: "Twitch'ten öğreneceğimiz şeyler için sabırsızlanıyoruz. Bu sayede oyun topluluğu için yeni hizmetleri eskisinden daha hızlı geliştirebileceğiz."

Temmuz ayında 55 milyon eşsiz ziyaretçi alan Twitch'in amatör ve profesyonel oyunculardan, yayımcılardan, geliştiricilerden, medya mensuplarından ve fazlasından oluşan 1 milyon yayıncı üyesi bulunuyor. Amazon, satın alma sayesinde geleneksel satış işinin dışına çıkma konusunda yeni bir adım atmış olacak. Ancak Fire Phone'un birçok Amazon işleviyle geldiğini düşündüğümüzde, firmanın aynı şeyi Twitch'te yapıp yapmayacağı sorusu akla gelmiyor değil.

Resimlerle: E3 2014'ün bomba oyunları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı