Gündem Büyükada'da 'meydan' kavgası

Büyükada'da 'meydan' kavgası

Paylaş
Büyükada'da 'meydan' kavgası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Adalar Belediyesi arasında 'meydan kavgası' çıktı

Çınar Meydanı'ndaki çevre düzenlemeleri, İstanbul Belediyesi ise Adalar Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi. Adalar Belediye'sinin yetkisiz olarak kendi yaptıkları çalışmaları bozduğunu iddia eden İBB yazılı bir açıklama yaptı.

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, dün Büyükada'ya gelen İBB ekipleri ile Adalar Belediyesi'nin personeli arasında arbede çıktığını söyledi ve belediyenin bazı personelinin yaralandığını ileri sürdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Farsakoğlu şunları söyledi: “Yapılan müdahale tamamen yasadışıdır. Bu konularda görev, yetki ve sorumluluk, mevzuat ile ilçe belediyelerine verilmiştir.

Eğer usule uygun olmayan bir durum söz konusu ise bunun çözüm yolu için yasalara başvurulur. Bu şekilde yetki gaspı yapılmaz. Konuyla ilgili resmi olarak yaptığımız yazışmaların hiçbirisine İBB tarafından yanıt gelmemiştir. Soru önergelerimiz yanıtsız bırakılmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri; görev, yetki ve sorumluluk alanlarına girmeyen bir şekilde tebligat ve uyarı yapmadan, Adalar Belediyesi’nin görev, yetki ve sorumluluk alanında böyle bir müdahale yapamaz.

Adalar halkı ve Adalar Belediyesi çalışanları fiziki müdahaleye maruz kalmıştır. Özellikle de kadına yönelik şiddeti kınadığımız, bu konuda etkinlikler yaptığımız günlerde kadın çalışanlarımıza uygulanan bu şiddeti kınıyorum ve gerekli yasal işlemleri başlatacağım” dedi.