Siyaset 'Büyükanıt muhtıra demedi biz de şikâyetçi olmadık'
Paylaş
'Büyükanıt muhtıra demedi biz de şikâyetçi olmadık'

Çelik “AK Parti e-muhtıradan niye şikayetçi olmadı?” sorusuna da “Büyükanıt bunun muhtıra olmadığını söyledi” yanıtını verdi

ÇARPICI İDDİA

Haberin Devamı

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasıyla 27 Nisan 2007’de Genelkurmay’ın internet sitesinden yayınlanan bildiride “Sözde değil özde laik bir cumhurbaşkanı” istenmişti.

e- muhtıra sonrası Başbakan Tayyip Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt 5 Mayıs 2007’de İstanbul Dolmabahçe’de görüşmüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “e-muhtıra AKP iktidarının devamı için verildi. Erdoğan’la Yaşar Büyükanıt işbirliği yaptı” demişti.

‘ÖLÜLER BİLE GÜLER’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu’nun bu iddiasına “Pes doğrusu. Bu iddiaya sağlar değil, ölüler bile güler. Bu ne komplo teorisi üretme dehası, bu ne zavallı mantık” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Hüseyin Çelik şöyle konuştu: Bu mantığa göre 367 saçmalığını ortaya atan Sabih Kanadoğlu, meseleyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan CHP, malum ve meşhur 367 kararını veren Anayasa Mahkemesi de Büyükanıt gibi AK Parti’yle çıkar işbirliği yapmış demektir.

‘ARACI ASKER ALDI’

Hüseyin Çelik, 27 Nisan e-muhtırası ile ilgili suç duyurusunda bulunmamaları konusunda ise “Yaşar Büyükanıt bunun asla bir muhtıra olmadığını, sadece TSK’nın hassasiyetlerini kamuoyu ile paylaşan bir bilgilendirme açıklaması olduğunu söyledi.

Bu nedenle yargı süreci başlatmaya yönelik şikayete de gerek görülmedi” diye konuştu. AK Partili Çelik, Yaşar Büyükanıt’a emeklilik döneminde alınan zırhlı Mercedes için de “Bu araç Genelkurmay’ın bütçesinden alınmıştır” dedi.