Gündem Büyükanıt'a üniversitede protesto

Büyükanıt'a üniversitede protesto

Paylaş
Büyükanıt'a üniversitede protesto

Beykent Üniversitesi'nde bir panele katılan Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın konuşması sırasında 2 kişi, protesto gösterisinde bulundu

Dinleyici bölümünde yer alan göstericiler ayağa kalkarak, "Amerika Defol, bu vatan bizim" şeklinde slogan attı. "Emperyalizme hayır" yazılı pankart açan göstericilere Büyükanıt'ın korumaları ile üniversitenin güvenlik görevlileri müdahale etti.

Halk Cephesi üyesi olduğu öğrenilen göstericiler yaka paça salondan dışarı çıkarıldı. Üniversite kapısı önüne bırakılan göstericiler, bir süre daha slogan attıktan sonra uzaklaştı.

Altaylı'dan, Büyükanıt'a dansöz benzetmesi

BÜYÜKANIT'IN AÇIKLAMASI

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 'Balyoz darbe planı' iddiası soruşturması kapsamında emekli komutanların gözaltına alınmasını değerlendirdi. Büyükanıt, ''Asker ne kadar hukuku bilmeliyse bir hukukçu da terörü bilmelidir'' dedi.

Haberin Devamı

Beykent Üniversitesi'nde ‘Terörle Mücadelenin Hukuki Yönleri’ konulu panele katılan eski Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt şunları söyledi:

Bu konuda hukuk ve terör. Bakın hocanız çok önemli bir şey söyledi. Bende konuşmamın başında dedim ki, askerin ne kadar çok hukuk bilmesine ihtiyaç varsa, kanunları yapan hukukçuların da terörü bilmesi lazım.

Hukukçuların da terörü bilmesi lazım derken; kademeli ateş edeceksiniz, önce teslim ol diyeceksiniz, ateş et. Siz ona orantılı ateş edeceksiniz. Ateş ederken de ilk olarak hassas olmayan yerlerine ateş edeceksiniz. Ben size soruyorum, hassas olmayan yer neresi?

Terörist size ateş ediyor. İşte pratik ile teori arasındaki ilişki bu.

TÜRKİYE SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Haberin Devamı

İkinci boyutu Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Şu anda yargının el attığı olaylar var. Takdir edersiniz ki devam eden bir olay hakkında benden bir yorum beklemeniz doğru bir yaklaşım olmaz.

Ama şunu söyleyebilirim. Türkiye istikrarlı bir ülke olmalı. Bu tür sıkıntılardan kurtulmalı ve ileriye doğru, çok daha enerjisini, çok daha Türkiye’yi ileri götürecek sahalarda yansıtmalı.

YARGI SABAH GELİRSE NE YAPARSINIZ?

Ben genç arkadaşıma soracağım. Sana gelse sen ne yaparsın? Onun için bu konuda bireysel bir değerlendirme yapmak istemem.