Gündem Büyükçekmece üniversitelere kucak açtı

Büyükçekmece üniversitelere kucak açtı

Paylaş
Büyükçekmece üniversitelere kucak açtı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Üniversitesi'nin Tepecik de kampus açmasının Büyükçekmece 'nin gelişimine çok büyük yarar sağlayacağını söyledi

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nin, Tepecik ek hizmet binasını İstanbul Üniversitesi’ne tahsis etmesinin ardından, kolları sıvayan üniversite yönetimi, tüm hazırlıkları tamamlayarak Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katılımıyla Tepecik Yerleşkesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Tepecik’e İstanbul Üniversitesi’nin çok şey kazandıracağını söyleyen Başkan Akgün; “ İstanbul Üniversitesi'nin burada yerleşke açması Tepecik’ in gelişmesine çok önemli katkı sağlayacaktır ”dedi. Yakın gelecekte Büyükçekmece’nin bir üniversite kenti haline geleceğini dile getiren Başkan Akgün;” Üniversitelerin Büyükçekmece’ye getirilmesi konusunda çok büyük çaba harcadık. Bu çabalarımız sayesinde 6 üniversitenin ilçemize gelmesini sağladık. Büyükçekmece gelecekte kültür ve sanatın yanı sıra, turizm ve öğrenci kenti olmasıyla da sıkça anılır hale gelecektir” şeklinde konuştu.

Tepecik Belediye Ek Hizmet Binasını eğitime kazandırdığı için Başkan Akgün’e teşekkür eden Prof. Dr. Umay Fırat da, “Belediye Başkanımız eğitime hakikaten dört elle sarılan bir belediye başkanı. Bize binayı vermekle kalmadı, her türlü eksikliğini hissettiğimiz ihtiyacımızda da yanımızda oldu. Bu okulun tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan da şunları söyledi; “Üniversiteler bir yandan öğrenci yetiştirirken, diğer yandan da bağlı bulunduğu şehrin sosyal yaşantısına katkılarda bulunur. “

Toplam 350 öğrenci kapasiteli, 4 derslikten oluşan ve içinde bir çok laboratuarın bulunduğu okulun açılış kurdelesini Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, İstanbul Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Umay Fırat, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Atalay ve bölgenin sevilen eski emekli öğretmenlerinden Recep Karamaz birlikte gerçekleştirdiler.