Siyaset Büyükelçi'den ilginç uygulama
Paylaş
Büyükelçi'den ilginç uygulama

Büyükelçi'den ilginç uygulama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone’yi kabul etti. Erdoğan’la görüşmesinden sonra, Türkçe olarak bir açıklama yapan Ricciardone, özellikle son dönemdeki bazı tutuklamalar ardından daha önce açıklama yaptığının hatırlatılması ve bu konunun, Başbakan Erdoğan’la görüşmesi sırasında gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine verdiği cevapta, ‘basın özgürlüğü’ konusunun çok önemli bir konu olmasından dolayı, bununla ilgili olarak, Başbakan’dan bir cümle not aldığını söyledi. Ricciardone, cebinden çıkardığı kağıttan, "Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede, zaten demokrasiden bahsedilemez," ifadesini okudu ve "Bu konuda yüzde 100 mutabıkız. Gayet önemli bir ilke, hepimiz için," diye ekledi.

Haberin Devamı

"HER ŞEYDEN BAHSETTİK; GELECEK İÇİN ÇOK İYİMSERİM"

Başbakan Erdoğan’a, ülkesinin yeni Ankara büyükelçisi olarak nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Ricciardone, ‘gayet samimi ve dostça’ bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti ve "Her şeyden bahsettik," dedi. Ticaret, eğitim ve diğer konuların konuşulduğunu söyleyen Ricciardone, Türk-Amerikan ilişkilerinde aynı fikirlere sahip olduklarını ifade etti. Büyükelçi, "Gelecek için çok iyimserim," dedi.

"BALYOZ VE ERGENEKON KONUŞULDU MU?"

Özellikle Balyoz tutuklamalarının ardından daha önce açıklama yaptığının hatırlatılması ve bu konunun, Başbakan Erdoğan’la görüşmesi sırasında gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Ricciardone, ne Balyoz ne de Ergenekon konusunun görüşmede ele alınmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN İFADESİNİ OKUDU

‘Basın özgürlüğü’ konusunun çok önemli bir konu olmasından dolayı, bununla ilgili olarak, Başbakan’dan bir cümle not aldığını söyleyen Ricciardone, cebinden çıkardığı kağıttan, "Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede, zaten demokrasiden bahsedilemez," ifadesini okudu ve "Bu konuda yüzde 100 mutabıkız. Gayet önemli bir ilke, hepimiz için," diye ekledi.