Dünya Büyükelçisi sınır dışı edilen İran'dan ilk tepki

Büyükelçisi sınır dışı edilen İran'dan ilk tepki

Paylaş
Büyükelçisi sınır dışı edilen İran'dan ilk tepki

Tahran, Kuveyt yönetimin İran konusunda aldığı karara ilk tepki olarak bu ülkenin Tahran'daki maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

Kuvvet'in İran'ın kültürel ve askeri ataşeliğini kapatarak İranlı diplomat sayısını azaltma kararına itiraz eden Tahran, ilk tepki olarak bu ülkenin Tahran'daki maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. İran'ın resmi haber ajansı İRNA, İran'ın konuya ilişkin itirazının Kuveytli diplomata aktarıldığını duyurdu.


İRANLI BÜYÜKELÇİ İÇİN SINIR DIŞI KARARI


İran devlet televizyonu El-Alem, İran Büyükelçiliği'ndeki diplomat sayısının 19'dan 4'e düşürme kararı alan Kuveyt yönetiminin ayrıca İran'ın bu ülkedeki büyükelçisi için de ihraç kararı aldığını duyurdu. Büyükelçi Alirıza İnayeti ve diğer diplomatların ülkeyi terk etmesi için 48 gün süre tanındığı kaydedildi.

İranlı Büyükelçi'nin ihracıyla, ilişkilerin maslahatgüzar seviyesinde sürdürüleceği belirtildi. Kuveyt yönetimi aldığı kararlara gerekçe olarak İran'ın El-Abdali örgütüyle bağlantısı gösterirken, İran devlet televizyonu yaptığı değerlendirmede, kararın Suudi Arabistan'ın baskısı altında alındığını ileri sürdü.

DHA

Haberin Devamı