Siyaset Büyükerşen CHP yolunda
Paylaş
Büyükerşen CHP yolunda

DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in CHP'ye katılım süreci başladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile DSP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in önceki günkü “otomobil” buluşmasıyla, “Büyükerşen’in CHP’ye katılım süreci” başladı.

Haberin Devamı

Büyükerşen, önceki gün Eskişehir’e gelen Kılıçdaroğlu’nu kent girişinde karşıladı. Kılıçdaroğlu, makam otomobiline davet ettiği ve yaklaşık 20 dakikalık kent turu boyunca konuştuğu Büyükerşen’le, “CHP’ye olası katılımı” hakkında görüş alışverişinde bulundu.

OTOMOBİL ZİRVESİ

Kılıçdaroğlu ile Büyükerşen’in “otomobil zirvesi”, CHP’ye katılımla ilgili ön mutabakatın sağlanmasıyla sona erdi. Büyükerşen’in, CHP’ye katılımıyla ilgili bazı ayrıntılar daha sonraki günlerde belli olacak.

Kılıçdaroğlu, görüşmeyle ilgili olarak gazetecilerin sorularına ise “Sadece sohbet ettik. Bana Eskişehir’i anlattı. Karşılaştığı bazı sorunlar var, onlardan bahsetti. O benim hocam. Hocamı dinledim” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

‘HER TÜRLÜ MAKAMA LAYIK’

Kılıçdaroğlu, “Büyükerşen’e, CHP’ye katılma teklifinizi yinelediniz mi?” sorusuna “Biz herkesi CHP’ye bekliyoruz. Gelsinler beraber ülkemize hizmet edelim” dedi.

Bir gazetecinin Büyükerşen’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması durumunda CHP’nin destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine “Büyükerşen her türlü makama layık biridir” dedi.

Büyükerşen, Masum Türker’in yeniden DSP Genel Başkanlığı’na seçildiği haziran ayındaki kurultaya mazeret bildirerek katılmamıştı. Referandum kampanyası sırasında Ordu’ya gelen Kılıçdaroğlu’yla, parti otobüsünün üstüne çıkarak halkı selamlayan DSP’li Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’un da CHP’ye katılacağı iddia ediliyor.

(Hürriyet)