Ekonomi 'Büyüme yavaş' dedi George Bush'u suçladı

'Büyüme yavaş' dedi George Bush'u suçladı

Paylaş
'Büyüme yavaş' dedi George Bush'u suçladı

Amerikan ekonomisinin büyümeye başlamasına rağmen, ilerlemenin yavaş olduğunu söyleyen Başkan Barack Obama, “George Bush'un politikaları krize ve içinden çıkmaya çalıştığımız bu korkunç durgunluğa yol açtı” dedi

Büyüme için çalışıyoruz

Haberin Devamı

Amerika Başkanı Barack Obama, Amerikan ekonomisinin büyümeye başlamasına rağmen, ilerlemenin yavaş olduğunu söyledi. Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, ekonomide henüz istenilen aşamaya varmadıklarını, bunun insanların hüsrana uğradığı ve kızgın oldukları anlamına geldiğini belirtti. Obama, “Yaptığımız her şeyi, büyümeyi desteklemek ve ekonomide ek iş yaratmak için yapıyoruz” dedi.

Delik büyük ilerleme yavaş

Konuşmasında Cumhuriyetçileri eleştiren Obama, “(Eski ABD Başkanı) George Bush’un politikaları finansal krize ve bugün halen içinden çıkmaya çalıştığımız bu korkunç durgunluğa yol açtı. Ekonominin yeniden büyümeye başlamasına ve bu yıl özel sektörde 750 bin kişiye iş sağlamamıza rağmen, durgunluğun yol açtığı delik büyük ve ilerleme acı verici biçimde yavaş” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vergi indirimi uzatılmalı

Baracak Obama, “Bush döneminde getirilen ve yıl sonunda bitecek vergi indirimlerinin yılda 200 bin dolardan az kazanan bireyler için uzatılması gerekiyor. Ancak zengin Amerikalılar için vergi indirimi kötü bir fikir. Kongrenin orta sınıfa vergi kesintilerini uzatmayı geciktirmemesi gerekir. Yılda 250 bin dolardan fazla kazananların vergisini düşürmenin 10 yıllık maliyeti 700 milyar dolar” dedi.