Dr. Haydar Dümen Büyütmeye gerek yok
HABERİ PAYLAŞ

Büyütmeye gerek yok

Haberin Devamı

Evlilik hazırlıkları yapan gençlerin en büyük korkusu ilk gece. Gençler, bu son derece doğal ve yaşanması gereken bir olay. Kendinizi sıkıntıya sokmayın olayları akışına bırakın....

BÖYLE SORU YOK!

Kız beni ilişkiye zorluyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşım beni ilişkiye zorluyor. Bense çok korkuyorum. Ona karşı koyamamaktan endişeliyim. Yardım edin.

CEVAP

Zor ama elimden geleni yapmalı, seni bu felaketten kurtarmalı, uçurumun kenarından almalıyım. Baksana ne zor bir durumdasın? Kader kimsenin başına bu kadar büyük bir felaket vermesin! Kız masum, seni sevmiş, beğenmiş, hayal kurmuş, düşlemiş. Ama bakmış ki sen o değilsin. Varsa yoksa şaka şuka, kakara kikiri, arada bir sarılıp öpüşme... Kızda ateş bacayı sardı, baktı ki sende tık yok, kapını o tıklattı. Gözle, nazla, cilveyle anlatamadığını diliyle harekete döktü. Geriye güvenilir bir oda kaldı. Girmeyiver be aslanım.

Eskisi gibi olmuyor

35 yaşındayım, haftada 3-4 kez kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. 4-5 aydan beri eskisi gibi sertleşme olmuyor. Bana neler oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik koşullarında değilsin. Özel odanın duvarı yok yani açık. Yani güven duygusu eksik. Güven duygusu egemen olsa, kız arkadaşınla buluşsan, yemek, lak lak olmadı kendinle ilgili konularda kaçamak derken evi unutsan, saate bağlı olmayan ve vicdanının onayıyla ısınan ortamda olsan, yarış atın hiç huysuzluk yapmayacaktı. Kaynar kazan taşmaz mı, insan beklediğine kavuşmaz mı kuralına göre perde kapanacaktı. Sertleşme sorunun sanırım bıkkınlıktan.

Hep hayal kuruyorum

23 yaşında kızım, ilişkiye girmedim. Erkek arkadaşım var. Onunla sürekli ilişkiye girmenin hayalini kuruyorum. Ama sevgilim ısrar edince de kaçıyorum. Ne olacak bu durum?

CEVAP

Eski bir deyim vardır sevgili okurum. Senin gibilerine ‘Kararsız Kazım’ denir. Şimdi ‘Bu perhiz bu ne lahana turşusu’ diyorlar. Binlerce yıldır bu sözü söylediklerine göre, bana bunu anımsatmak kaldı. Sonuçta olayında haklısın. Çünkü gerçekle hayal çok farklıdır. Hayalinde sevgilinin aktivitesi de huyu da senin elinde. He dersen “Evet”, yok dersen “Emredersin” diyor ve sana yansıyacak suçluluk duygusu kalmıyor. Benim kurtaracağım bir durum yok. Az kalmış, sonunda “Yetti gayri” deyip dediğini yapacaksın.

İlk gece hakkında hiçbir şey bilmiyorum

22 yaşındayım. Yakında evleneceğim. İlişki boşalana kadar mı sürer? Yoksa kızlık bozulduktan sonra geri mi çekilir? İlk geceden sonra ilişkiye birkaç gün ara vermek gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, savaşa girmiyorsunuz. Aceleye, aç gözlülüğe gerek yok. Önünüze konulmuş bir tabak yemek. Afiyetle yiyin. Keyif almaya bakın. O yemeği çabuk çabuk kaşık kaşık aceleyle bitirmeye kalkmayın. Ya da mızmız bir lokma alıp 10 dakika beklemeyin. Kendinizi olayın akışına bırakın. Bu işi gözünüzde büyütmeyin.

Utanıyorum

27 yaşındayım, cinsel organım 8 santim. Ben kızlardan utandığım için ilişkiye giremiyorum. Mastürbasyonda erken boşalıyorum. İlişkide de erken boşalırsam?

CEVAP

Değerli okurum, antrenman yapman şart. Erken boşalman evlilik koşullarında tedavi edilir. Kilon fazla ise dikkat et. Hayatını düzene sok. Kızları bırak, evliliğe doğru git.

Sevgilim hep seks istiyor

Sevgilim sürekli seks yapmak istiyor. Ben daha erken olduğunu düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ne yani sen onu seviyorsun ama o seni seks objesi gibi görüyor. Ruhunu, geleceğini, sorumluluklarını ve dünya görüşünü hiç düşünmüyor. Seni bir ele geçirse, istediğini yaptırırsa sonra da bıkıp seni geri postalasa? Sevgilinin nesini sevdin? Bırak, giderse gitsin.

Geneleve gittim ama...

25 yaşındayım. 3 ay evli kaldım, ayrıldım. Evlilikte cinsel sorunlarım yoktu. Boşanalı 1 yıl oldu ama geneleve gittiğimde cinsel ilişkiye giremiyorum. İçimde bir şeyler uyanmıyor. Sizce sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, uyanır mı? Bir yere yemeğe gittin. Mutfak pis, masa kirli, yemeğin kendisi de bayatlamış diyelim. Ön hazırlıksız tencereyle önüne konulmuş “Hadi ye” bakalım yiyebilirsen. Doğrusu yiyememen, bir daha o sofraya oturma.

Meniler dışarı çıkıyor

İlişkiye girdikten 5 dakika kadar sonra eşim menileri geri çıkartıyor. 2 aydır çocuk istiyoruz ama bir türlü eşim hamile kalamıyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, meni içeride kalmaz. Çünkü içeride kalacak yer yoktur. Çocuğu yapan meninin kendisi değil, içindeki spermlerdir. Spermler yolunu bulur. Eşin gebe kalacak, her şey yoluna girecek.

Kanamam oluyor

27 yaşında kızım. 9 aydır erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye giriyoruz. Ama her seferinde kanamam oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, şimdilik yapacak bir şey yok. Ama kendini sıkmazsan erkek de hoyrat olmazsa, bazı yumuşatıcı malzemeler kullanırsanız kanamanın olmaması gerekir. Ama yine de gecikmeden bir doktor kontrolüne gitmek çok iyi olur.

Nasıl büyütebilirim?

Cinsel organım 12 santim. Kısa olduğunu düşünüyorum. Nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, penisin seni idare eder. Zaten 12 santim penisi aklı başında doktor ameliyat etmez. Getirisi götürüsünden fazladır. Başka yöntemlerle de büyümez.

Bir sıvı akıyor

17 yaşındayım. Kızların elini bile tutsam meni gibi bir şey akıyor. Akan şey nedir?

CEVAP

Değerli okurum, halk arasında zevk suyu derler. Doğaldır, zararı da yoktur. Zaten engellenmez de. Engellemeye de gerek yoktur. Yani bir tür senin sağlık işaretindir.

İlk diye mi kanadı?

22 yaşındayım. 21 yaşındaki partnerimle ilişkiye girdikten sonra kanaması oldu. 2 kez birlikte olduk, ikisinde de oldu. Partnerimin ilk ilişkisi, acaba bundan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, bazen oluyor böyle. Penis vajina uyumsuzluklarında çok oluyor. Yumuşak ilişkiler, ilişkiler arasında 3-5 gün dinlenmeler, kayganlaştırıcılar ve partnerinin karın kaslarını sıkmaması size yardımcı olabilir.

Gerdek gecesi ne olacak?

22 yaşında kızım. Gerdek gecesinde çok acı çekeceğimi söylüyorlar. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sıradan bir olayı büyütüyorsunuz. Karşılıklı anlayış, yumuşaklık, sevecenlik, sabır ve bilgi olayı kendiliğinden çözer. Eğer acele etmez, oldu bittiye getirmezseniz yaşam boyu mutluluğun da sihrini çözersiniz.

Boşalırken acı çekiyor

19 yaşındayım. 1 yıldır beraberiz. Bir ay önce nişanlandık. Tam olarak ilişkiye girmedik ama kız arkadaşım boşalırken çok acı çektiğini söylüyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, daha evlilik merdiveninin ilk basamaklarındasınız. Bir süre yavaş tempo. Kayganlaştırıcı ve de pozisyon seçeneklerini deneyerek birbirinize alışmaya çalışın. Ama birkaç ay sonra acılar ve ağrılar devam ediyorsa önce bir kadın doğum uzmanına sonra da bir psikiyatriste başvuracaksınız.

GÜNÜN SÖZÜ

Özverinin azı kızdırır, çoğu azdırır, orta dozu kazandırır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder