Gündem 'Büyüyünce mafya olacağım'

'Büyüyünce mafya olacağım'

Paylaş
'Büyüyünce mafya olacağım'

Antalya polisi tarafından çökertilen çetenin elebaşısının evinde ele geçirilenler şaşırttı

Antalya polisinin çökerttiği suç örgütünün elebaşı Mehmet Nuri Taşhan'ın evinde ele geçirilen malzemeler arasında bulunan gemi maketi üzerindeki ‘Büyüyünce Mafya Olacağım’ yazısı dikkati çekti. Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, “Bu insanlar kanun dışı iş yapmayı kendilerine adeta görev edinmiş. Daha önceki yıllardan bu yola gireceklerini belirleyip böyle bir şey yapmışlar” dedi.

TAKİP 7 AY SÜRDÜ

Antalya polisinin 7 ay süren takibinin ardından 5 ayrı ilde yapılan operasyonla çökertilen silahlı suç örgütü üyelerinin sorgusu sürerken, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, düzenlediği toplantıda operasyonla ilgili bilgi verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde, örgüt üyelerinin ele geçirilen malzemelerinin önünde basını bilgilendiren Yılmaz, haksız ekonomik kazanç sağlayan suç örgütüne yönelik Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla eş zamanlı operasyon düzenlediklerini belirterek, şöyle dedi:

“Antalya, Manavgat, Serik ve Kemer ilçeleri ile Ankara, Eskişehir, Batman ve Iğdır illerinde yapılan operasyonlarda, 11'i amir 161 polis 30 ayrı noktaya baskın yaptı. Suç örgütü üyesi olduğu belirlenin 28 şüpheli ile birlikte 8 tabanca, 3 av tüfeği, 300 tabanca fişeği, 8 kalaşnikof tüfek fişeği, çok sayıda çek senet ve tapu belgesi ele geçirilirken, 20 ayrı olay aydınlatıldı.”

‘ÖNCEKİ YILLARDAN YOLUNU BELİRLEMİŞ’

Çetenin elebaşı olduğu öne sürülen Mehmet Nuri Taşhan'ın evinde ele geçirilen malzemeler arasında bulunan gemi maketi üzerindeki, ‘Büyüyünce Mafya Olacağım’ yazısının ne anlama gelebileceğinin sorulması üzerine Yılmaz, “Bu insanlar kanun dışı iş yapmayı kendilerine adeta görev edinmişler. Daha önceki yıllardan bu yola gireceklerini belirleyip böyle bir şey yapmışlar” yanıtını verdi.

28 ŞÜPHELİ YAKALANMIŞTI

Antalya Polisi, 2007 yılından beri birlikte çalışan, ancak son 4 aydır iki ayrı grup olarak hareket eden çeteye yönelik geçen perşembe günü düzenlenen baskında, örgütün elebaşıları Mehmet Nuri Taşhan ve Murat Dicle ile birlikte Orhan T., Tahsin K., Serhat S., Emin A., Ramazan T., Müslüm T., Nezir T., Sıddık U., Doğan A., Nusret B., Ferhat B., Ömer A., Eyüp V., İbrahim Ö., Hasan S., Talip E., Ahmet Ç., Mesut A., Lokman B., Bedrettin D., Avni G., İhsan Ö., Eray İ., Harun S., Mustafa K. ve Elif A.'yı gözaltına almıştı.

KARIŞTIKLARI SUÇLAR

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli yağma, çek senet tahsilatı, darp, silahlı tehdit, hürriyeti tahdit suçlarını işledikleri kaydedilen şüphelilerin, karıştıkları öne sürülen olaylar ise şöyle:

“Kemer'de 2 kişinin baskı, şiddet ve tehdit suretiyle gasp edilmesi. Antalya Göynük'te bir kişinin tehdit, şiddet ve müessir fiil uygulamak suretiyle gasp edilmesi. Kemer'de bir kişiye yönelik silahlı tehdit ile çek ve senet tahsil edilmesi. Manavgat'ta bir kişiden alacağın tehditle tahsil edilmesi. 7 ayrı kişinin silah tehdidiyle başkalarına ait alacakların tahsil edilmesi. bir kişinin silah tehdidiyle işyerine çökülmesi, zarar verilmesi ve tehdit edilmesi. Bir kişinin cebir şiddet baskı ve tehdit uygulayarak işyerinin elinden alınması. 4 ayrı kişiye silah tehdidiyle senet imzalattırılıp tahsil edilmesi. 2 kişiye silahlı yaralamaya teşebbüs. 1 kişinin işyerinin silahla basılması. 3 kişinin silahla yaralanması. 1 kişinin silah tehtidiyle kaçırılıp zorla senet imzalattırılması ve tahsil edilmesi. Halen sorguları süren 28 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

2