Spor Buz Hokeyi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'na doğru

Buz Hokeyi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'na doğru

Paylaş
Buz Hokeyi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'na doğru

Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Kale, 14 Eylül'de yapılacak 3. Olağan Genel Kurul'daki başkanlık yarışı için adaylığını açıkladı.

Kale, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Lokali’nde düzenlediği basın toplantısında, federasyonun kulüpleri ötekileştirdiğini savunarak, "başarılı olan sporcu, antrenör ve kulüplere haklarının verilmesini, ayrımcılık yapılmaması gerektiğini" söyledi.

Federasyon başkanlarının herkese eşit yaklaşmasını vurgulayan Kale, "Adaletli olmak, Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek lazım" dedi.

Kale, buz hokeyinin altyapı çalışmalarında geri kaldığını ifade ederek, iyileştirme çalışmalarında, çocukların ailelerinden koparılmadan memleketlerinde spor yaptırılması ve psikolojik çöküntüye uğratılmaması önerisinde bulundu.

Buz hokeyinde tesis yetersizliğine dikkati çeken Kale, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef tesis problemimiz var. Bildiğiniz gibi buz pistleri maliyetli bir yatırım. Bu konuyla ilgili görüştüğümüz iş adamları ve belediyeler var. Spor yatırımlarında yerel yönetimlere önemli işler düşüyor. Göreve geldiğimizde, takımlardaki haksız rekabeti ve yaklaşımı sona erdirmek istiyoruz"

Kulüpler bazında çözümler üretmenin önemine işaret eden Kale, "Sporcu, antrenör, kulüpler olmasa federasyon nasıl ayakta kalabilir? Ancak Buz Hokeyi Federasyonu’nda durum tam tersi. Yönetimimizde, birlik ve beraberlik
içerisinde federasyonu hep birlikte yönetmek istiyoruz" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı