A. Yavuz Kocaömer Buz Hokeyi Milli Takımımıza haksızlık
HABERİ PAYLAŞ

Buz Hokeyi Milli Takımımıza haksızlık

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda Erzurum’da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde Buz Hokeyi Erkek Milli Takımımız Rusya’ya 42- 0 yenildi. Olayın ne olduğunu bilmeden internetteki klavye delikanlıları yine harekete geçti.

İşte yazdıklarından bazıları:

● Bizimkilere paten vermemişler galiba?

● Rusya’ya 42-0 yenildiğimiz maçın kadrosu ful İzmirli, Mersinli, Antalyalı'ydı herhalde. İlk defa buz gördüler.

● Ne oldu heyecan mı yaptınız böyle?

● Bizimkiler maça çıkmadı herhalde.

● En son gol atmasınlar diye sopa ile adamlara vuruyordu bizimkiler.

● Kundura ile mi çıktınız maça? Ne yaptınız?

● 42-0 yenilmek nedir, dondunuz mu ne yaptınız?

● Okey sopasını unutup çıktılar herhalde maça?

● Milli Takım kaptanımız: " Zemin buzlu ve kaygandı. Yoksa sonuç farklı olurdu.’’

Sabır şart

Maalesef konunun esasını bilmeden böyle ofislerde, evlerde oturup komik yorumları yazmak kolay. Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay’ı tanımayız. Bugüne kadar hiç karşılaşmadık. Ama haklı olarak tepkilerini yerine getirdi. Federasyon Başkanı "Biz sadece 6 ay gibi kısa bir sürede EYOF 2017'ye hazırlandık. Oyuncular ilk kez bir araya geldi. Rusya maçı ilk uluslararası müsabakaydı.

Takımın yarısı 16, yarısı 17 yaşında. Yani bu çocuklar aslında geleceğin A Milli Takımı. Tesisler geliştikçe daha üst seviyelere yükseleceğiz. Rusya’da 87 bin, Türkiye 579 çocuk buz hokeyi yapıyor. Hedefimiz birkaç yıl sonra bu çocukların 20 yaş altı Milli Takım kadrosunu oluşturmaları ve Milli Takımımızın üst gruplarda yer alması" dedi.

Başkan’ın sözlerine sonuna kadar katılıyoruz. Maalesef ülkemizde herhangi bir konuda ağzı olan herkes konuşuyor. Klavye kullanmasını bilen de istediğini yazıyor. Ama sporda özellikle kış sporlarında tesislerimizin artmasıyla ülkemiz bir süre sonra istenilen başarılara ulaşacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Ama biraz sabır göstermemiz lazım.

İnteltek A.Ş.'nin desteği sürüyor

2011’den itibaren organizasyonlarımıza sponsor olan İnteltek İnternet Teknoloji Yatırım ve Danışmanlık Tic. A.Ş. çalışanlarıyla birlikte yeni bir proje başlattı. İnteltek TESYEV burs bağışçısı olarak desteğini arttırdı. Bu doğrultuda, Yönetim Kurulu Başkanımız A.Yavuz Kocaömer ile İnteltek Genel Müdürü Ahmet Sezer, 23 Şubat Perşembe günü İnteltek A.Ş.’nin İstanbul ofisinde bir toplantı yaptı. Çalışanlara, Vakfımızın çalışmaları, Türkiye ve dünyada engelli sorunları ve yaşam biçimleri anlatıldı.

Turhol Ortopedik Engelliler Okulu

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğim Vakfı’nın (TESYEV) yapmış olduğu araştırma neticesinde Türkiye'de bulunan bedensel engelliler okullarında eğitim alan öğrenciler genellikle maddi durumu yetersiz, bölünmüş ya da aile fertleri vefat etmiş çocuklar. 11 Nisan 2016 tarihinde Tokat ili Turhal ilçesinde bulunan Ortopedik Engelliler Okulu, TESYEV yetkilileri tarafından ziyaret edildi.

Öğrencilerin burs, ameliyat, akülü ve manuel tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçlarının olduğu görüldü. Okulun yatakhane bölümünde ise lavabo, ısı yalıtım, boya, kapı, yatak, baza ve başlık gibi birçok malzemeye ve tadilata gereksinim duyulduğu tespit edildi. Ameliyat olacaklar için hazırlık yapılıyor. Daha sonra çocuklarımıza akülü ve manuel tekerlekli sandalye ile eğitim gereçleri, ayakkabı ve mont gibi yardımlarda bulunuldu. Bir öğrencimizin İstanbul’da ameliyat olması sağlandı.

Durumu kritik olan diğer 10 engelli öğrencinin ameliyatı için de sağlık kontrolleri sonucu ameliyatları için hazırlıklara başlandı. Okul sahasında bulunan yatakhane bölümüyle ilgili mantolama, boya, montaj gibi yenileme ve tamirat çalışmaları hızla tamamlandı. Öğrencilerin spor yapabilmeleri için tişört, çorap, futbol, voleybol ve masa tenisi gibi spor branşlarına ait malzeme eksiklikleri giderildi. Tüm malzemeler 1 Aralık 2016 tarihinde de okul yönetimine teslim edildi.

ÇENGELLİ PANO

'Önemli olan yaşam sevinci'

Yüzde 73 engelliyim. Engelli olmak her şeyin sonu değildir. Hayat mücadelelerle dolu, inişli ve çıkışlı bir yol. Bu yüzden ben hayata toz pembe bakıyorum. Önemli olan insanın içindeki yaşama sevinci. O yüzden kader arkadaşlarıma sesleniyorum. Hayata hep gülümseyin. Çünkü ben öyle yapıyorum. Alnımıza ne yazıldıysa o olur. Allah’tan tek istediğim, nasip ederse mutlu bir yuvam olsun. Çünkü biz engelliler epey zorluk çekiyoruz. Ama yine de mücadeleden vazgeçmiyoruz.

(İsim adres bizde saklı) Tel: 0539 239 24 52

'Teşekkürler TESYEV'

Güzel şeylerin az görüldüğü şu dönemde böyle güzel organize edilen etkinlikleri duymak insanın hoşuna gidiyor. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) gibi değerli bir aileye sahip olduğum için hem gururlu hem de çok mutluyum.

TESYEV’e ve bünyesinde bulunan herkese teşekkürler.

Murat Karayılan

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

'Hayırseverlerden yardım bekliyorum'

Maddi imkansızlıklar yüzünden cezaevine girdim. 5 aydır buradayım. Hakkımda kesinleşmiş 6 bin TL para cezası var. Bu para yatırıldığı takdirde cezaevinden kurtulacağım. 24 yaşındayım. Hayatımı burada geçirmek istemiyorum. Hayırseverlerden yardım bekliyorum.

Kaan Taşkın

E Tipi Kapalı Cezaevi B-14 Koğuşu

Kürkçüler / Adana

Sıradaki haber yükleniyor...
holder