Spor Buz hokeyinde üst klasman "son anda" gitti

Buz hokeyinde üst klasman "son anda" gitti

Paylaş
Buz hokeyinde üst klasman "son anda" gitti

Buz Hokeyi Erkek Milli Takım Başantrenörü Deniz İnce, Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Klasman maçlarında istedikleri sonucu alamasalar da Türk buz hokeyi için çok umut verici bir turnuvayı geride bıraktıklarını kaydetti.

İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaların kaderinin bazen bir maça bağlı olduğunu dün de böyle bir müsabaka oynadıklarını ve kaybettiklerini belirtti.

Maçı son 11 saniyeye kadar berabere devam ettiğini ancak uzatma bölümünde eksik kaldıklarını ifade eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şanssız bir gol yedik ve mağlup olduk ancak maçta rakibimizden çok daha fazla şut çektik, daha fazla pozisyona girdik ama pak kalenin içine girmedi mi sonuç alınamıyor. Türk Milli Takımı olarak bir çok ilki başardık. Kendi performansımızın çok üzerine çıktık. Şu zamana kadar Türk hokey tarihinin en başarılı turnuvasını geçirdik, ortalama 75 şut yüzdesiyle oynadık."

Turnuva boyunca eksik kaldıkları anlarda düne kadar hiç gol yemediklerini dile getiren İnce şöyle konuştu:
"Son maçımızda, eksik kaldığımız süre içinde bitime 11 saniye kala ilk golümüzü yedik ve turnuvayı kaybettik, böyle bir şanssızlık yaşadık. Her ne kadar istediğimiz sonucu alamasak da Türk buz hokeyi için çok umut verici bir turnuva oldu. Bundan sonra üzerine konarak devam edilecektir. Çok genç oyuncumuz vardı, bu turnuva oyuncularımız için önemli bir tecrübe oldu. Türk buz hokeyinin tanıtımı açısından da önemli bir turnuva oldu. Önümüzdeki sene bu yıl ulaşamadığımız birinciliği alacağız."

3. Klasman maçları

Turnuvada oynadığı 6 maçın 5’inde Bosna Hersek, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong ve Lüksemburg’u mağlup eden Türkiye, son maçta uzatma periyodunda bitime 11 saniye kala kalesinde gördüğü golle Kuzey Kore’ye 4-3 mağlup oldu.
Turnuvada 16 puanla lider Kuzey Kore’nin 1 puan gerisinde kalan Türkiye, 6 maçta 59 gol atıp kalesinde 11 gol gördü.

2. Klasman B Grubu’na yükselmeyi son maçta kaçıran Ay Yıldızlı ekip, gelecek yıl da 3. klasmanda mücadele edecek.

AA

Haberin Devamı