Gündem Buzdolabından çıkan dram

Buzdolabından çıkan dram

Paylaş
Buzdolabından çıkan dram

Yaklaşık üç ay önce dört kardeşe mezar olan buzdolabı hâlâ yerinde. Ancak dört çocuğunu kaybeden anne eşini terk etti, baba ise psikolojik rahatsızlık yaşıyor

Bir buzdolabı altı kişilik mutlu bir aileyi adeta yok etti. Konya’ya bağlı Tavşançalı Beldesi’nde bahçeye konulan sanayi tipi buzdolabının içine giren dört kardeş korkunç şekilde can verdi. Çobanlık yapan baba ve eşi çocuklarının hatıralarıyla dolu evlerinde daha fazla yaşayamayacaklarını düşünüp başka bir beldeye taşındı. Bütün düzenleri altüst olmuştu. Ama dram bununla da kalmadı. Anne bir süre sonra 15 yıllık eşini terk edip kardeşlerinin yanına gitti. Önce dört çocuğunun ölümünü gören, sonra eşi tarafından terk edilen çoban baba günde dört paket sigara içer hale geldi. Çocuklara mezar olan dolap ise o günden beri hiçbir şey olmamışçasına bahçede duruyor. 31 ağustosta Konya’dan gelen bir haber tüm yürekleri dağladı. Tavşançalı mevkiinde, yaşları dört ile 11 arasında değişen Saime (4), Aynur (7), Ozan (10) ve Ebru (11) isimli dört kardeş sanayi tipi buzdolabının içine girmiş ve üzerlerine kapanan dolabın içinde havasızlıktan boğularak ölmüştü. Çocukların oyun oynamak için dolaba girdiklerinden başlayıp birileri tarafından zorla sokulup dolabın üzerlerine kilitlendiği iddiasına kadar birçok senaryo üretildi dört küçük canın ardından. Yaklaşık üç buçuk ay geçti olayın üzerinden ama ne bu sorulara yanıt bulunabildi ne de ailenin acısı bir an olsun dindi.

Önce evini, sonra eşini terk etti

Haberin Devamı

Dört çocuğunu birden böylesine korkunç şekilde kaybeden acılı baba Mehmet Üçer yaşananları Taraf’a anlattı. Üçer konuştukça bir ailenin neredeyse parça parça olduğu ortaya çıktı: “Çocuklarımızı kaybettik. Üstelik çok şüpheli bir şekilde gitti yavrularım. Hâlâ onların o dolapta kilitli kalmasının arkasında birilerinin olduğuna inanıyorum. Evimizde o günden itibaren bir gün yüzümüz gülmedi. Sigarayı tek tek içen ben günde dört paketi bitirmeye başladım. Eşimin psikolojisi de çok bozuldu. Çeşitli kurumlardan yardım teklifleri geldi, hatta ev verileceği söylendi. İşte dünyamı karartan ikinci olayı bu süreçte yaşadım. Eşimin kardeşleri gelip aldılar ablalarını benden. Bir daha da yüzünü göremedim eşimin. Benim düşüncem karımın kardeşleri vaat edilen evi alabilmek için karımın aklına girdiler.”

Dolap hâlâ bahçede

Haberin Devamı

Mehmet Üçer’in canını yakan bir başka nokta ise dört çocuğuna mezar olan buzdolabının hâlâ aynı yerde durması. Üçer “Bu dolabı gördükçe hem acım tazeleniyor hem de başka çocukların da başına benzer şey gelir diye korkuyorum” diyerek dolabın özellikle çocuklardan uzak bir yere kaldırılmasını istiyor . Ev veremeyeceğiz

Taraf’a konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan şunları söyledi: “Anne Nazmiye Üçer valiliğimize geldi, kendilerine ev konusunda yardımcı olacağımızı söylemiştim. Fakat eşinden ayrı olması sebebiyle vaadimizi durdurmak zorunda kaldık. Eğer birlikte yaşıyor olsalardı gerekeni yapacaktık.” Öte yandan Uzman Psikolog Deniz Tuncer özellikle çocuklarını kaybetmiş ailelerde ayrılıkların yaşandığını belirterek “Eşler birbirini suçlayabilir, aile bütünlüğünü koruyamaz. Çocukların acısına dayanamadıkları için ayrılabilirler” dedi.

Sami Gediz / Taraf