Siyaset Buzdolapçı Vali Kırklareli'nde
Paylaş
Buzdolapçı Vali Kırklareli'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Valiler Kararnamesi'yle Kırklareli, Mardin, Giresun, Çanakkale, Yalova ve Kilis'e yeni vali atandı, bir vali de merkeze alındı

Yerel seçimler öncesinde Tunceli’de Yüksek Seçim Kurulu’nun kararına rağmen buzdolabı dağıtan dönemin Tunceli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Valiliği’ne getirildi.

Haberin Devamı

Mustafa Yaman, Yüksek Seçim Kurulu’nun uyarısına rağmen yardıma devam edince Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında dava açılmıştı. Yargıtay 8. Dairesi’nde yargılanan Yaman’a, “Yardımları bir siyasi partiye kullandırma” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Kamu görevinden men cezası da alan Yaman, seçme ve seçilme hakkından da men edildi. Ancak Yaman’ın cezası ertelendi. Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çapalı da Yalova Valiliği’ne atandı.

Yaş haddinden emeklilik bekleyen Çapalı, emniyette terör ve asayiş olmak üzere kritik dairelerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Kararname ile Kilis Valisi Turhan Ayvaz Mardin, Merkez Valisi Dursun Ali Şahin Giresun, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör Azim Tuna Çanakkale, Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş Kilis Valisi oldu.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan atama kararnamesine göre, Mardin Valisi Hasan Duruer merkeze alındı.