Önceki Fotolar

Buzluğa koymamanız gereken 10 yiyecek

Buzdolabında saklanmaması gereken besinleri daha önce sizlerle paylaşmıştık. Gelin şimdi de buzluk bölümüne koymamız gereken yiyecekleri birlikte öğrenelim. İşte buzluğa koyarak büyük hata yaptığımız o 10 yiyecek  

21 Aralık 2017, Perşembe 12:26
A A
Çiğ patates

Çiğ patates

Patatesi dondurmak, kahverengileşmesine sebep olur. En iyisi kuru ve serin bir yerde bekletmektir. Patates püresini 4-6 aya kadar buzlukta saklayabilirsiniz.  

Yumurta

Yumurta

Donan yumurtanın kabuğu çatlayabilir. Donmuş yumurtayı pişirirseniz, sakızımsı bir kıvam yakalarsınız.  

Sıcak yiyecekler

Sıcak yiyecekler

Sıcak yiyecekler, buzdolabınızın soğuk hava dengesinin bozulmasına sebep olur ve buzdolabınızda bakteri ürer.  

Kötü paketlenmiş yiyecekler

Kötü paketlenmiş yiyecekler

Kötü paketlenmiş yiyeceklerin içerisindeki hava, buzla karşılaştığında soğuk ısırığı yapar. Yiyeceğin kalitesine zarar gelmez ama şeklini ve rengini bozar.  

Ufalanmış ekmek

Ufalanmış ekmek

Çoğu yemeğin içinde çoğun yemeğin de üzerine eklenilip servis edilen ufalanmış ekmeği buzlukta tuttuğunuz takdirde, ekmek kıtırılığını kaybediyor. Bu yüzden ekmek kırıntısını servisten önce ekleyin.  

Buzu çözülmüş yiyecekler

Buzu çözülmüş yiyecekler

Eriyen yiyecekleri bakteri sayısı yükselir. Tekrar dondurduğunuzda, ilk dondurma işleminden daha fazla bakteriyle yiyeceğinizi dondurmuş olursunuz.  

Konserveler

Konserveler

Konservelerin içerisindeki sıvı genleşir ve konserve kutusunun patlamasına sebep olur.  

Bazı sebzeler

Bazı sebzeler

Marul, salatalık ve turp gibi sebzeler, dondurulduğunda tadını kaybederler.  

İçeriğinde yüksek oranda su bulunduran meyveler

İçeriğinde yüksek oranda su bulunduran meyveler

Karpuz, kavun gibi yüksek sıvı oranlı meyveleri dondurulduklarında yumuşar ve orijinal kıvamını kaybeder