Sağlık By- pass ameliyatında 'Mes-Tech' tekniği

By- pass ameliyatında 'Mes-Tech' tekniği

Paylaş
By- pass ameliyatında 'Mes-Tech' tekniği

Diyarbakır'daki özel Alman Hastanesi'nde görev yapan kalp- damar cerrahı Opr. Dr. Mesut Özcan, by- pass ameliyatında 'Mes- Tech' adını verdiği yeni bir teknik geliştirdi

Kalp damarında tıkanıklık yaşayan hastaların yüzde 15'inde görülen ve ikinci ameliyat gerektiren başka damar tıkanıklarını suni damar kullanmadan hastanın kendi damarı ile tek ameliyatla tedavi edilebiliyor.

Uluslararası Avrupa Cerrahi Araştırma Kongresi'nde kabul edilen yöntemle, kalbinde damar tıkanıklığı yaşayan hastaların yüzde 15'inde rastlanan ancak çözümü ilk ameliyatta mümkün olmayan ikinci ameliyatla sonuçlanan kroner tıkanıklarda hasta tek ameliyatla kurtuluyor.

"10 HASTADA YÜZDE YÜZ SONUÇ ALDIM"

Damar tıkanıklığı yaşayan hastaların, yüzde 15'inde kol damarlarında tıkanıklık yaşandığını belirten Opr. Dr. Mesut Özcan, “Bu damarları açmak için by- pass ameliyatından 2 ay sonra hastaya diğer tıkanıkları gidermek için gün verilir hasta ameliyatla, suni damar kullanılarak, diğer tıkanıklığında da kurtulur. Ancak benim geliştirdiği yöntemle dünyada ilk kez ters çevirilen bir damar koldaki damarla birleştirilip bağlanarak sorun çözülüyor. Şimdiye kadar bunu 10 hastada uyguladım ve yüzde yüz sonuç aldım” dedi.

Opr. Dr. Mesut Özcan, 10 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek olan Kalp Damar Cerrahi Kongresi’nde geliştirdiği tekniği meslektaşlarına tanıtacak.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA)

Haberin Devamı