Spor Cabanas yoğun bakımdan çıktı

Cabanas yoğun bakımdan çıktı

Paylaş
Cabanas yoğun bakımdan çıktı

Meksika'da geçen ay bir barda kafasından vurulan Paraguaylı milli futbolcu Salvador Cabanas yoğun bakımdan çıkartıldı

Cabanas’ın doktoru Ernesto Martinez, Meksika Birinci Futbol Ligi takımlarından America’da forma giyen Cabanas’ın yoğun bakım ünitesinden çıkarıldığını ve Angeles del Pedregal Hastanesi’nde özel bir odaya taşınacağını söyledi.

"İLERLEMESİ MEMNUNİYET VERİCİ"

Futbolcunun hareketlerinin çeviklik kazandığını, bir problem yaşamadığını ve ilaçlarının hepsini ağızdan alabildiğini belirten Martinez, "Normal yollardan yemek yiyor, eskiye göre çok daha güçlü. İstediği zaman istediği kişiyle konuşabiliyor. Memnuniyet verici bir ilerleme kaydediyor" dedi.

Kafasından çıkarılmayan kurşunun, uzun vadede Cabanas’ı nasıl etkileyeceğini tahmin etmenin mümkün olmadığını ifade eden Martinez, cerrahların, ameliyat sırasında futbolcunun kafasındaki kurşunu çıkartmama konusunda hemfikir olduğunu hatırlattı.

GİTTİĞİ HER YERDE GOL KRALI OLDU

Doktor Martinez, Cabanas’ın hala yürümesine izin verilmediğini, bu tür hareketlerin, beynine baskı yapabileceğini kaydetti. Cabanas, Meksika’nın başkenti Meksiko’daki bir barda kafasından vurulmuş ve hastaneye kaldırılmıştı.

29 yaşındaki futbolcu, olayın ardından ameliyata alınmış, ancak kafasındaki mermi çıkarılamamıştı. Cabanas’ı vurduğundan şüphelenilen Jose Jorge Balderas Garza, gözaltına alınmıştı.

Salvador Cabanas, Paraguay’da başladığı kariyerine Şili’de devam etmiş, 2006’da America’ya transfer olmuştu. 2003’te Şili’nin Audax Italiano takımında oynarken gol kralı olan Cabanas, 2007’de de America takımında Meksika gol kralılığını elde etti.

Haberin Devamı