Oruç süresinin uzunluğunu ve havaların giderek daha da ısınacağını göz önünde bulundurarak sahurda tüketeceğimiz besinlere daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Özellikle çabuk acıktıran, tuzlu gıdalardan ve doğru bilinen yanlışlardan kaçınmak oruç tuttuğumuz sürede daha çabuk acıkmamızı ve susamamızı engelliyor... Çok fazla protein içeren bu ürünler vücudun sindirim için gereğinden fazla su kullanmasına yol açarlar ve bu yüzden sahurda tükettiğinizde gün içinde daha çok su ihtiyacı duyarsınız. Tuz içeriği yüksek peynir ve zeytin çeşitleri gün içinde sizi gereğinden fazla susatacağından sahurda mutlaka tuzsuz çeşitlerini tercih etmelisiniz. Vücudun sıvı ihtiyacını karşılayacağı düşünülerek bol bol tüketilen çay ve kahve gibi içecekler aslında daha çok tuvalete gitmemize ve sıvı kaybına yol açabilirler. Bu yüzden sahurda çok fazla çay ve kahve tüketmemekte fayda var... Sahurda en çok kaçınmamız gereken yiyeceklerin başında yağda kızartılmış olanlar ve ağır hamur işleri geliyor. Yağlı yiyecekler ve hamur işleri gün içinde susuzluğunuzu artırmakla kalmayıp kilo almanıza ve mide sorunları yaşamanıza yol açar. Tok tutan bir yiyecek olduğuna inanılan patates gerçekte bizi daha çabuk acıktırıyor. Bu yüzden sahurda kaçınılması gereken besinlerden biri. İftar sofralarımızın baş tacı olsa da sahurda pide yemekten kaçınmak gerekiyor çünkü glisemik indeksi yüksek olan pide bizi daha çabuk acıktırıyor. Sahurda pide yerine tam tahıllı ekmek tüketmelisiniz. Şeker içeren bu yiyecekler kan şekerinizi hızlıca düşürür ve bu da sizi daha hızlı acıktırır, daha çok susamanıza sebep olacaklarını söylemeye gerek bile yok... Üzüm, karpuz, kavun gibi şekerli meyveler Ramazan sofralarında çok tercih edilse de sahur için uygun değiller çünkü içerdikleri şeker çabuk acıkmamıza sebep oluyor.