Ekonomi Cadbury'de işten çıkarma korkusu

Cadbury'de işten çıkarma korkusu

Paylaş
Cadbury'de işten çıkarma korkusu

Cadbury Başkanı Roger Carr, Kraft'ın İngiliz Cadbury'i satın almasının ardından iş kayıplarının "kaçınılmaz" olacağını söyledi

Roger Carr, iş kayıplarının Cadbury’nin Londra Uxbridge’deki merkezinde olabileceğini belirtirken, sayısı hakkında bilgi vermedi. Ancak Carr, Kraft’ın, Cadbury’nin İngiltere’deki üretim birimlerini destekleyeceğini ve geliştireceğini gördüğünü kaydetti.

Anlaşmanın, Cadbury hissedarları için iyi bir değeri temsil ettiğine inandığını ifade eden Carr, buna karşılık "bazı tasarruf tedbirlerinin yapılmak zorunda olduğunun açık olduğunu" belirtti.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown ise İngiltere’de Cadbury’de yapılacak yatırımın seviyesinin sürdürülmesi; insanların işlerini kaybetmekten korktuğu bir zamanda, Cadbury’deki istihdamın güvenceye alınabileceği konusunda kararlı olduklarını söyledi.

İngiltere’de Cadbury’de çalışan 4 bin 500 kişinin geleceği konusunda özel bir teminat vermeyen Kraft, Cadbury’nin Birmingham’daki Bournville tesisine yatırım yapmak ve Bristol yakınlarında Keynsham olarak bilinen Somerdale’de de üretimi sürdürmek istediğini ifade etti.

Haberin Devamı