Cumartesi Postası Cadde'nin yıldızı

Cadde'nin yıldızı

Paylaş
Cadde'nin yıldızı

Bağdat Caddesi üzerinde bir mekân: L’Ange Patisserie&Cafe. Buraya kadın elinin değdiği besbelli. Doğal ve farklı lezzetleriyle Cadde’nin en iyilerinden. Mekanın sahibi Nihan Tekin “Burası ödediğiniz paranın karşılığını mutlaka aldığınız bir yer” diyor

Röportaj: Kezban Yılmaz
kezban.yilmaz@posta.com.tr


■ Diş polikliniğinde yöneticisiniz. Yemek işine girmek nereden çıktı?

Mutfak hep hayalimdi. Gıda mühendisliği okudum ama hep başka sektörlerde çalıştım. Bir gün mutlaka gerçekleştirmek istediğim, hatta ‘ölmeden önce yapılacaklar’ listemde olan bir şeydi bu.

■ Eğitim aldınız mı?

Le Cordon Bleu’nun ilk mezunlarındanım. Okul sürerken öğrendiklerimi pratiğe çevirmek için atölye de kurdum. Hazır reçeteleri birebir uygulamaktan ziyade kendimden bir şeyler katmayı seviyorum. Bir yandan da atölyede yaptığım workshoplarla öğrenci yetiştirdim. Derken, hem yemek hem patisserie ürünleri içeren bir yer açmaya karar verdim. İki yıl önce L’Ange Patisserie&Cafe doğdu. ‘Tatlıda iddialıyız’


■ Mekanda bir kadın sıcaklığı hakim.

Bunu herkes söylüyor. Poliklinikteki işim devam ediyor ama zamanımın yüzde 80’ini burada geçiyorum.

■ CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in eşisiniz. Gürsel Bey’in yemeklerle arası nasıl?

İşinize karışır mı? Yemekle arası iyidir. Tatlı reyonumuzun müdavimlerinden biridir. O benim işime karışmaz, ben de onun işine karışmam. İkimiz de en iyisini yapma gayretindeyiz.

■ Özellikle tatlılarınızın çok beğenildiğini duydum.

Tatlıda iddialıyız. Hafif şeyler yapıyoruz. Pastane ürünlerimizde ve mutfakta Fransız tereyağı kullanıyoruz. İnsanların aldığı o lezzet ya da farklılık onda saklı. Su oranı çok düşük ve çok hoş bir aroması var.

■ En iddialı olduğunuz tatlılar hangileri?

Hepsi çok güzel. Armutlu tartımız bir numaradır. Ama Vedat Milor “Favorim liomonlu tart” deyince bir anda limonlu tart bir numara oldu. Kahvaltısı popüler

■ L’Ange’ı farklı kılan ne?

Misafirlerim kendilerini anne sofrasındaymış gibi hissetsin istiyorum. Kendim yemediğim bir şeyi asla onlara yedirmem. Doğal ve sağlıklı malzemeler kullanırız. 22 kişilik bir ekip çalışıyor. Dolayısıyla her zaman taze, sağlıklı ve farklı tatlar bulunuyor.

Çok müdavimimiz var. Mahalle cafe&patisserie’si gibiyiz. Civarda oturanlar geliyor. Her gün sabah 9’dan akşam 12’ye kadar açığız. Mesela sabah kahvaltıya geliyor, laptop’ıyla akşama kadar burada takılıyor. Hatta beraber kapatıyoruz dükkanı.


■ En sevilen tatlar hangileri?

Börek çeşitleri ve kruvasanları içeren kahvaltımız, dana şinitzelimiz, somon burgerimiz ve kinoa köftemiz çok popüler. Glutensiz ürünlerimiz de son dönemde tercih ediliyor. ‘Saf ekmek yapıyoruz’

■ Sizin siyez ekmeğiniz de popüler. Nedir özelliği?

Genetiğiyle oynanmamış tek buğday türü olan siyez unundan yapılıyor. Tamamen mayasız. Tokluk hissi veriyor. Sağlık açısından faydalı. Doktorlar çok sipariş ediyor.

■ Fiyatlarınız nasıl?

Ahlaklı. Yani bir şeye 10 lira istiyorsanız o 10 liranın altını doldurun. Ucuza mal ettiğimiz bir şeyi 5 katı fiyatıyla satmanın anlamı yok. Burası ödediğiniz paranın karşılığını mutlaka aldığınız bir yer.

‘BİRÇOK YER KAPANDI’

■ Yaşadığımız tatsız günler işleri nasıl etkiledi?

İşlerimizde düşüşler oldu. Doğma büyüme buralıyım. Bağdat Caddesi’nde bu kadar boş dükkanı bir arada hiç görmemiştim. Cadde’de kiraların, vergilerin ve stopajın anormal yüksek olması da bu oluok yer kapandı.

■ Şimdi nasıl durum?

Okulların açılmasıyla hareketlendi. Daha iyiye gideceğini düşünüyorum.

‘KADIN BEĞENİRSE TAMAMDIR’

■ Daha çok kimler geliyor?

Misafirlerimizin yüzde 70’i kadın. Bu bölgede yaşayan çok sayıda yabancı müşterimiz de var. Ne istediğini bilen bir müşteri kitlesine sahibiz. Türkiye’de kadınlar bir şeyi sevip tutuyorsa o iş tamamdır. Çünkü hep kadın getirir aileyi, eşi dostu, arkadaşı.

Haberin Devamı