Ekonomi "Çadırda fuar yapıyoruz, bu Ankara'nın bir ayıbı"

"Çadırda fuar yapıyoruz, bu Ankara'nın bir ayıbı"

Paylaş
"Çadırda fuar yapıyoruz, bu Ankara'nın bir ayıbı"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara'nın en önemli eksikliklerinden birinin fuar alanı olduğunu belirtirken, "Çadırlarda fuar yapmaktayız, bu Ankara'nın bir ayıbı, çok büyük bir fuar alanına ihtiyacımız var" dedi.

A&A Fuarcılık Limited Şirketi tarafından organize edilen Ankara Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Altınpark Expo Center’da açıldı.
Fuarın açılışında konuşan ASO Başkanı Özdebir, giderek sanayileşen Ankara’da en büyük eksiklerden birinin fuar alanı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı imkanların gelişen potansiyel karşısında artık ufak kaldığını kaydeden Özdebir, İstanbul’da bulunan fuar alanlarından daha büyük fuar alanına ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Fuar alanı konusunda da Türkiye’nin gelişme hızına paralel büyüklükte düşünmek gerektiğini kaydeden ASO Başkanı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Esenboğa Hava Limanı’nın yanında toplam 1 milyon 800 metrekarelik bir alan fuar alanı olarak hazırlandı. Hazine arazisi, imar planları da onaylandı. Ama başka alternatifler çıkmaya başladı ve başka alternatifler çıktıkça, tabi bunun sonu yok ’en iyi, iyinin düşmanıdır’ derler, bundan dolayı maalesef yol alamıyoruz. Bunun hayata geçirilmesi lazım."

Ankara Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım da Türkiye ve Ortadoğu’da Ankara mobilyasının çok önemli bir yere sahip olduğunu, Ankara mobilyasının yıldızını biraz daha parlatmak için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini bildirdi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Siteler’de 40 senenin üzerinde ticaret yaptığını belirtirken, "Siteler’de 40 sene önce ne konuştuysak, maalesef 40 sene sonra da aynı sorunları konuşuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

1960, 1970, 1980’li yıllarda önemli bir marka olan Ankara mobilya sektörünün bugün bitme noktasına geldiğini ifade eden Yaşar, "Devlet yöneticilerimize mobilyanın bir sanayi sektörü olduğunu ne yazık ki biz 40 senede anlatamadık. Ankara memur kenti olma özelliğini çoktan yitirmiştir. Zaten finans kuruluşları da gidiyor. Ankara ekonomik olarak küçülüyor ama sahibi yok Ankara’nın. ’Niye gidiyor arkadaş’ diyen yok. Hepimiz yaşadığımız kente sahip çıkmak zorunuzdayız".

Yenimahalle Belediyesi’nin bir fuar alanı olabilecek büyüklükte arazisi bulunmadığını fakat belediye sınırları içerisinde Hazine ve Milli Emlak’a ait büyük araziler olduğunu anlatan Yaşar, bu alanların fuar alanı olarak verilmesi halinde belediye olarak tüm altyapıları yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Siteler’de faaliyet gösteren yaklaşık 150 mobilya firmasının ürünlerinin sergilendiği fuar 10 Nisan’a kadar açık olacak. Yetkililer, fuara yerli ve yabancı 45 bin ziyaretçinin yanı sıra Ortadoğu, Yunanistan, Romanya, İran, Suriye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Dubai’den mobilya ithalatçılarının heyetler halinde ziyaretçilerinin beklendiğini kaydetti.