Eğitim - Kariyer Çağ Üniversitesi’nden uluslararası başarı

Çağ Üniversitesi’nden uluslararası başarı

Paylaş
Çağ Üniversitesi’nden uluslararası başarı

Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Avrupa’da 121’inci oldu. Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Bayboğan, “20’nci yılımızda böylesi bir başarı bizi onurlandırdı” dedi

Ekonomi alanında 2 milyon 300 binden fazla araştırmayı endeksleyen dünyanın en büyük bibliyografik veritabanı olan Ideas-Repec’in 30 ayrı kritere göre yaptığı ciddi ve prestijli Avrupa sıralaması açıklandı.

Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi devlet ve özel üniversiteler ayırt edilmeksizin yapılan değerlendirmede, 121’inci oldu. Türkiye’den listeye giren üniversiteler sıralamasında ise 3. sırada yer aldı.

TÜRKİYE'DE 2. SIRADA

Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.İlhan Öztürk de aynı listede yayınlarına değer verilen akademisyenler arasında Avrupa’da 34’üncü, Türkiye’de ise 2. sırada yer aldı.

Yine Ideas Repec verilerine göre Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, dünyada “Enerji Ekonomisi” alanında bilimsel çalışma yapan kurumlar arasında 21’inci sırada yer alırken aynı listede Prof.Dr.İlhan Öztürk ise aynı alanda bilimsel çalışma yapan enerji iktisatçıları arasında 15’inci oldu.

Haberin Devamı