Gündem Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği okulu imam hatip oluyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği okulu imam hatip oluyor

Paylaş
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği okulu imam hatip oluyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kurucu Genel Başkanı Türkan Saylan'ın, "Elimiz üzerinde, hep de kalacak" dediği Hakkâri Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) gündeminde

ÇYDD’nin 2004 yılından bu yana her türlü altyapı desteğini verdiği ve 500 kız öğrencisini okuttuğu okulun bir kısmının Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne (İHL) dönüştürülmesi kararı alındı. Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Bakanlık kararında, okulun kullanılmayan 12 dersliğinin imam hatip lisesine dönüştürüleceği belirtilirken okulun tam kapasite eğitim öğretime devam ettiği belirtildi.

ÇYDD 1999'da yeni bina yapmıştı

Hakkâri Merkez Bulak Mahallesi’ndeki sadece erkek öğrencilere eğitim-öğretim veren Yatılı Bölge İlkokulu’na, 1999 yılında ÇYDD tarafından yeni bir bina yapıldı. Yeni binasına taşınan okul sadece kız öğrencilere eğitim verilen yatılı bölge ortaokuluna dönüştürüldü. ÇYDD 1999 yılından 2004 yılına kadar okulun her türlü ihtiyacını giderdi. Bu yüzden Hakkâri İl Danışma Kurulu’nun 12 Mayıs 2004 tarihinde verdiği kararla okulun adı Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak değişti. 4+4+4 sistemi ile birlikte okul ilkokul ve ortaokul olarak ikiye bölündü.

MEB Din Öğretim Genel Müdürü Nazif Yılmaz, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın imzasıyla 22 Temmuz’da yayımlanan kararla, Hakkâri Kız YİBO’nun, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceği bildirildi. Kararda, “Hakkâri ili, Merkez Çağdaş Yaşam Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’nun kullanılmayan 12 dersliğinde, yabancı dili İngilizce olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılması, okulun ‘Hakkâri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ olarak adlandırılması, bu okula bağlı olarak 56 öğrenci kapasiteli Devlet Parasız ve Paralı Pansiyon uygulamasına başlanması” ifadeleri kullanıldı.

Bakan Avcı imzalı karar da tüm imam hatip kararlarında olduğu gibi veli ve öğrenci talebine bağlandı. Dönüşüm kararında, “Anadolu İmam Hatip Liseleri’ne halkımızın ilgisi artmakta, mevcut okullarımızın kapasitesi vatandaşlarımızın taleplerini karşılayamamaktadır” ifadeleri kullanıldı. Oysa CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın milli eğitim yöneticilerine imam hatiplilerin sayısının 1 milyona çıkarılması talimatını verdiğini açıklamış, talimatların da Milli Eğitim tarafından hızla uygulandığı ortaya çıkmıştı.

Müdür gitti, okul İHL oldu


Teşkilat yapısını değiştiren, bu kapsamda 4 yıllık görev süresini dolduran okul müdürlerini görevden alan MEB, Hakkâri Kız YİBO Müdürü Binyamin Tekin’i de görevden aldı. Müdür Tekin’in görevden alınmasının ardından Hakkâri YİBO’nun Kız İHL’ye dönüştürülmesine karar verilmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı