Gündem Çağla, balık çiftliğine karşı

Çağla, balık çiftliğine karşı

Paylaş
Çağla, balık çiftliğine karşı

Çağla, balık çiftliğine karşı

Manken, oyuncu ve sörfçü Çağla Kubat ile Türkiye Şampiyonu sörfçü Bora Kozanoğlu, Starboard Windsurf Funboard Türkiye Şampiyonası için geldikleri İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne övgüler yağdırdı. Kubat ve Kozanoğlu, Seferihisar’da balık çiftliği kurulmasına ise tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Sığacık Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde, Akkum Sahili’nde yapılması planlanan Starboard Windsurf Funboard Türkiye Şampiyonası rüzgara takıldı. Rüzgarın yetersizliği nedeniyle şampiyona ertelendi. Şampiyona için gelen Çağla Kubat, Sığacık ve Seferihisar’a övgüler yağdırdı. Kubat, çocukluğundan beri bildiği Sığacık ve Seferihisar’da su sporlarına yapılan yatırımların sonuçlarını vermeye başladığını, uluslararası boyutta yarışmaların düzenlendiğini belirtti. Kubat, “Burası benim çok iyi bildiğim bir yer. Burasını çok seviyorum. Çok güzel bir doğası, denizi ve rüzgarı var. Bence burası sadece güneşlenmek ve denize girmek için olmamalı. Sığacık muhteşem bir merkez. Sörf ve spor için burada bulunmak harika. Ben de artık ilerleyen günlerde bazı antrenmanlarımı arkadaşlarımla burada yapmak istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kubat, Seferihisar’ın Türkiye’nin ilk sakin şehri seçilmesiyle ilgili de “Geldiğimden beri burada bir sakinlik, huzurluk hissediyorum. Uluslararası birlik Seferihisar'ı kabul etmekle çok doğru bir iş yapmış. Ben hiç şaşırmadım böyle bir seçim yapılmasına” dedi.

Çağla Kubat, Seferihisar’a balık çiftliği yapılmasına karşı olduğunu belirtti. Kubat, “Dünyada birçok yerde Seferihisar gibi doğa cennetleri olsun diye uğraşıyorlar. Denizlerini su sporlarına uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Bizse elimizde olanların değerini bilemiyoruz. Burası hiç uygun değil bir çiftlik için. Burası sörf için uygun, su sporları için uygun. Hiçbir sporcu gelip, pislenmiş bir denizde spor yapmak istemez. Yani burada orkinos çiftliği kurulacağına, su sporları merkezlerinin yapılması, daha güzel otellerin yapılması daha uygun olur. Burada kurulacak orkinos balık çiftliğine ben de hayır diyorum, Seferihisar Çevre Koruma Derneği ile bu konuda ortak çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Türkiye Şampiyonu sörfçü Bora Kozanoğlu da çok eskiden beri Sığacık'ta sörf yaptığını anlattı. Kozanoğlu, “Hep burada yarışmayı hayal etmişimdir. 15- 16 yaşlarımda ailemle buraya gelirdik, ben antrenman yapardım. Ailem Sığacık'ta balık yer, ben 6- 7 saat iki- üç arkadaşımla sörf yapardım. Burasının rüzgarını çok seviyorum. Bugün rüzgarsız bir güne denk geldik. Ama bu programda olmazsa, önümüzdeki zamanlarda yine şampiyonalar burada düzenlenir ve biz geliriz” dedi.

Haberin Devamı

Kozanoğlu, balık çiftliği kurulması konusunu da değerlendirdi. Kozanoğlu, “Benim düşüncem denizi korumamız, kirletmememiz yönünde. Hayat denizde başladı, ilk canlılar denizde üredi. Denizi kirletecek bir şeyin de burada yapılmaması lazım. Mümkün olduğu kadar korumamız gerekiyor. Eninde sonunda dönüşümüz yine doğaya oluyor” diye konuştu.

Evrim ATAMAN/SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)