Gündem Çağlayan Adliyesi önünde silahlı çatışma

Çağlayan Adliyesi önünde silahlı çatışma

Paylaş
Çağlayan Adliyesi önünde silahlı çatışma

İstanbul Çağlayan'daki dev Adliye Sarayı önünde çıkan silahlı çatışmada 3 kişi yaralandı

Beyoğlu’nda, geçtiğimiz yıl Ömer Koçoğlu’nun öldürülmesine ilişkin tutuklanan 6 sanığın yargılandığı İstanbul Adliyesi önünde meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişi yaralandı. Duruşma salonunda başlayan tartışmanın adliye dışına taşmasıyla başlayan olay sırasında tabancayla 2 kişiyi yaralayan sanıkların arkadaşı olduğu öğrenilen Murat Fırat C.(29) kullandığı silahla birlikte yakalandı.

Bir kişinin de bıçakla yaralandığı saldırıya karıştığı öğrenilen Mesut D’nin yakalanması için operasyonlar sürüyor. Polis güvenlik kamera görüntülerini incelenerek olaya karışan diğer zanlıları tespit etmeye çalışıyor. Beyoğlu, Hasköy Keçeci Piri Mahallesi’ndeki bir oto yıkamacısında 20 Temmuz 2011 tarihinde Ömer Koçoğlu, beyaz renkli bir minibüsten açılan ateş sonucu başından vurularak öldürüldü.

Cinayet Büro Amirliği güvenlik kameraların incelenmesi sonucu önce cinayeti işleyen kişilerin kullandığı minibüs tespit etti. Soruşturmada olaya karıştıkları ileri sürülen 15 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden Volkan Ç., Mahmut T., Bilal Y., Ali Ç., Ahmet G., Hüseyin A.’ın cinayetle ilgili tutuklu olarak yargılanmaya başlandı.

SALONDA BAŞLADI ADLİYE ÖNÜNDE DEVAM ETTİ

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün cinayeti davasının duruşmasına devam edilirken mahkeme salonunda ölen Ömer Koçoğlu ile sanık yakınları arasında tartışma çıktı.Tartışmanın büyümesi üzerine iki tarafından yakınları mahkeme heyeti tarafından dışarı çıkarıldılar. Ancak adliye önünde devam eden tartışma sırasında bir kişi silahını çekerek kalabalığa doğru rast gele ateş etmeye başladı.

Olayda Tahsin Firar(31) göğsünden, Mustafa Kılınç(38) ise ayağından yaralandı. Tahsin Firar’ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Kavga sırasında Mehmet Özenç adlının kişinin de bıçakla ayağından yaralandı. Yaralanan kişilerin bir yıl önce öldürülen Ömer Koçoğlu’nun arkadaşları olduğu belirtildi.

SALDIRGAN DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞ

Polis silahlı saldıran Murat Fırat C.’yi olay yerinde kullandığı 9 mm toplu tabanca ile birlikte gözaltına aldı. Karakolda işlemleri yapıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen zanlının sorgusuna başlandı. Murat Fırat C.’nin daha önceden yaralama ve gasp suçundan polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan kavgaya karıştığı öğrenilen Mesut D. adlı kişinin de yakalanması için operasyonların sürdüğü belirtildi.

YENİ GÖZALTILAR OLACAK

Cinayet Büro Amirliği ekipleri Çağlayan Adliyesi ile çevrede bulunan binaların güvenlik kameralarını alarak incelemeye aldı. Görüntülerin incelenerek kavgaya karışan kişilerin kimliklerinin belirleneceğini ve gözaltına alınacağını söylediler.

O CİNAYET NASIL İŞLENMİŞTİ?

Hasköy Keçeci Piri Mahallesi’ndeki bir oto yıkamacıda 20 Temmuz 2011 tarihinde Ömer Koçoğlu, beyaz renkli bir minibüsten açılan ateş sonucu başından vurularak öldürüldü. Güvenlik kameraların incelenmesi sonucu önce cinayeti işleyen kişilerin kullandığı minibüs tespit edildi. Ardından olayın failleri oldukları ileri sürülen 15 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden Volkan Çağlayan, Mahmut Tütüncü, Bilal Yaman, Ali Çoban, Ahmet Geniş, Hüseyin Alemdar’ın cinayetle ilgili tutuklu olarak yargılanması sürüyordu. Bugün de İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinde cinayete ilişkin davanın duruşması görüldü . Duruşmaya katılan gruplar daha sonra adliye önünde karşı karşıya geldi

İŞTE ÇAĞLAYAN'DAKİ DEHŞET ANLARI:

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7202","7202","201205","7202-7.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7201","7201","201205","7201-3.jpg");