Gündem Çağlayan'da ikinci müdahale

Çağlayan'da ikinci müdahale

Paylaş
Çağlayan'da ikinci müdahale

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gruplara polis ikinci kez müdahale etti

İlk müdahalenin ardından meydan bir süre sakinleşti. Ancak grupların tekrar meydana çıkması üzerine polis yeniden TOMA ile su sıktı. Grup Okmeydanı yönüne doğru kaçtı. Kaçan grup polise taş atarak karşılık verdi.Gruptan bazıları yakalanarak gözaltı alındı. Eylemcilerin bazıları arkadaşlarının gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13128","13128","201311","13128-80335.jpg","Çağlayan'da ikinci müdahale");

Öte yandan eylem için CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da geldi. Meydanda bir süre bacağı kırılan kadın ile ilgilenen Tanal gazetecilere açıklama yaptı. Halen hastanede tedavi gören Berkin Elvan için insanların toplandığını belirten Tanal, "İnsanlar cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunmak için buradayken, barışçıl bir toplantı. Manevi bir destek. Herhangi bir taşkınlık yok. Ancak polisin provokasyon eylemleri nedeniyle bir vatandaşımızın bacağı kırıldı. Bu kadar bar

>>Berkin Elvan protestosuna böyle müdahale edildi...

Haberin Devamı

ışçıl bir toplantıyı, bu kadar polisle abluka altına alarak insanların üzerine su sıkılarak polis ile halk karşı karşıya getirilmek isteniyor" dedi.

Tanal’ın ardından toplanan grupta basın açıklaması yaptı. Açıklamada Berkin Elvan’ı yaralayan kişiler hakkında savcılığın henüz herhangi bir işlem yapmadığı iddia edildi.

DHA