Kültür - Sanat 'Çakal' çizgi roman oluyor!
Paylaş
'Çakal' çizgi roman oluyor!

17 Aralık 2010 'da vizyon yolculuğuna başlayan 'Çakal' sinema filmi, storyboardu ile de farklı bir yolculuk hazırlığında

Filmin storyboard çizimleri, ön hazırlık çalışmaları sırasında , pekçok reklam ve tanıtım filminde imzası bulunan illustratör Korkut Akaçık tarafından yapılmıştı.

Haberin Devamı

Yönetmen Erhan Kozan ve illustratör Korkut Akaçık’ın düşüncelerinin ürünü olan yaklaşık 200 sayfalık storyboard görselleri , filmin sahnelerini neredeyse birebir resmediyordu. Yönetmen Erhan Kozan, bir sinema filmi için alışılmadık formatta olan bu çizimlerin, filmin görselliğine de katkıda bulunduğunu ve Korkut Akaçık’la gerçekleştirdikleri bu çalışmanın bir ilk niteliğinde olduğunu vurguladı.

Çizimleri gerçekleştiren illüstratör Korkut Akaçık ise “Bu çalışmanın en başından beri Akın yani Çakal bizim için çok özel bir karakter oldu. Sanki kurcaladıkça hikaye üretebilecek bir tip… Hemen paylaşmıyor tüm hayatını. İpuçları veriyor ve düşündürüyor. Çevremizde kendini Akın’la özdeşleştirebilecek pek çok genç adam olması ise “Çakal Akın”dan son derece gerçek bir hayal kahramanı yaratmamıza olanak sağlıyor. Çakal’ın daha pek çok macerası olabilir. Beyazperdeye aktarılabilir ya da aktarılmayabilir ama ben öncelikle bu filmin storyboard çizimlerini çizgi romana dönüştürme çalışmalarıma başladım. Çakal’ın söyleyecek, gösterecek çok şeyi olduğuna inanıyorum ve kendi mesleğim aracılığıyla ona hayat vermeye, nefes almaya devam etmesini sağlamaya çalışıyorum.” sözleriyle Çakal çizgi roman olasılığı hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Haberin Devamı