Gündem Çaldığı paralarla tatil yaparken yakalandı

Çaldığı paralarla tatil yaparken yakalandı

Paylaş
Çaldığı paralarla tatil yaparken yakalandı

İzmir'de çaldığı paralarla Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne tatil yapıyordu

İzmir'de çaldığı paralarla Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne tatil yaptığı belirlenen 62 yaşındaki Bülent Deniz, burada da bir suça karışınca yakalandı. Mahkemeye sevk edilen Deniz, tutuklandı.

Haberin Devamı

Marmaris, Tepe Mahallesi'ndeki ikinci el cep telefonu satan bir mağazaya, geçen pazar günü müşteri gibi gelen Bülent Deniz, işyerinin kalabalık olmasından faydalanarak tezgahın arkasındaki kasadan 400 TL ve 2 cep telefonu çaldı. Bu sırada mağazada müşteri gibi gezen bir personel Bülent Deniz'nin hırsızlık yaptığını farkederek durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerinin yakınındaki sivil devriye görevi yapan polis ekipleri Deniz'i mağaza önünde çaldığı para ve cep telefonlarıyla yakaladı.

Kendisini ‘ihracatçı' olarak tanıtan Bülent Deniz, götürüldüğü Çarşı Polis Merkezi'ndeki ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Polis, Bülent Deniz'in üzerinden çıkan ‘Sedat Taşyüz’ adına düzenlenen kimliğin sahte olduğu belirledi. Polis, başkasına ait nüfüs cüzdanına fotoğrafını yapıştırdığı belirlenen Bülent Deniz'in 1 haftalık tatil parasını peşin olarak ödediği belirlenen 4 yıldızlı otele giderek, odasında arama yaptı. Odadaki kasayı açtıran polis, çıkan nüfus cüzdanından B.D.'nin gerçek kimliğine ulaştı. Yapılan genel bilgi taramasında Deniz'in hırsızlıktan 15 ayrı sabıkası bulunduğu, aynı suçtan İzmir polisi tarafından arandığı belirlendi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine suçunu itiraf eden Bülent Deniz, ifadesinde, 3 ay önce İzmir'de bir cep telefonu mağazası ile çok sayıda tekstil atölyesinden çaldığı elektronik eşyaları satarak 3 bin TL biriktirdiğini öne sürdü. Bülent Deniz, şöyle dedi:

“Tatil için otobüsle Marmaris'e geldim. İzmir'in Konak İlçesi'nde, ‘tırnakçılık’ suretiyle cüzdanını çaldığım bir kişinin kimliğine fotoğrafımı yapıştırarak, kayıt yaptırdığım otele yerleştim. Mavi tura çıkıp, Barlar Sokağı'ndaki disko ve eğlence yerlerinde turistlerle çaldığım paraları harcadım. Parasız kalınca, tekrar hırsızlık yapmaya karar verdim. Önce dört ayrı cep telefonu mağazasını gezip, keşif yaptım. Daha sonra, kalabalık olduğu için gözüme kestirdiğim, ikinci el cep telefonu mağazasından hırsızlık yaparken yakalandım. Tatilimin bitmesine de iki gün kalmıştı.”

İşlemlerinin ardından ‘hırsızlık’ ve ‘Sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edilen Bülent Deniz, tutuklandı.

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)