Türkiye (Son Dakika) Çaldıkları kasayı hamallara taşıtmışlar

Çaldıkları kasayı hamallara taşıtmışlar

Paylaş
Çaldıkları kasayı hamallara taşıtmışlar

İstanbul'da bir işyerine giren 3 kişi, 400 kilogram ağırlığında kasayı çaldı. Zanlılar çuvala koydukları kasayı, tuttukları 3 hamala el arabası ile taşıttı

Fatih’te tekstil üzerine çalışan işyerine giren hırsızlar, içeride bulunan kasayı açamayınca yanlarında götürdüler. İşyeri sahibi sabah geldiğinde 400 kilogram ağırlığındaki kasanın yerinde olmadığını görünce polise haber verdi.

Haberin Devamı

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, polis çevredeki güvenlik kameralarını kullanarak zanlıları tespit etti. İki zanlıların geldikleri işyerinde önce kepenk kilitlerini kırdığı anlaşıldı. Daha sonra içeri giren başka bir hırsızın bir süre kasayı açmaya çalıştığı başaramayınca dışarı çıktığı görüldü.

POLİS YERDEKİ İZLERİ TAKİP ETTİ

Polis görüntülerden, zanlıların kasayı açamayınca taşımaya karar verdiklerini tespit etti. Görüntülere göre zanlılar, bir çuvala koydukları kasayı bir el arabası yardımı ile taşıdı. Polis, zanlıları sokaklardaki güvenlik kameralı görüntüleri ile yaklaşık bir kilometre takip etti. Ancak zanlıların görüntüleri bir sokak girişinde sona erdi. Polis görüntülerin kesildiği yerde inceleme yaptı. Yerdeki izlerden 400 kiloluk kasanın el arabasından indirilerek sürüklendiği anlaşıldı. İzleri takip eden polis, bir işyerinin önündeki giriş merdivenindeki mermerlerin kırık olduğunu gördü. Kırıkların yeni oluştuğu anlaşıldı. Bunun üzerine işyerine giren polis, kasayla karşılaştı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8208","8208","201211","8208-2.jpg");

TÜP BİTİNCE GİTTİLER

Zanlıların kasayı açmaya çalıştıkları ancak biten oksijen tüpünü doldurmaya gittikleri, daha sonra da dönmedikleri belirlendi. Polis işyeri sahibini gözaltına aldı. İşyeri sahibi, "Benim akrabam olan iki kişi kasayı hamal tutarak işyerime getirdiler. Açmaya çalışıyorlardı oksijen tüpü bitince gittiler, bir daha da gelmediler" diyerek kasayı taşıyan kişilerin ismini polise verdi.

Polis bunun üzerine 4 hamalı gözaltına aldı. Bu kişilerden 3’ünün 100’er lira karşılığında, çalıntı olduğunu bilmedikleri çuvalı da ’içinde eşya var’ diyerek taşıdıkları ortaya çıktı. Hamallar arasında bulunan Azerbaycan uyruklu Rami M’nin ise, hırsızlığı gerçekleştiren ve halen aranan 2 şüpheli ile birlikte çalıştığı belirlendi.

Poliste işlemleri tamamlanan Rami M., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis, olaya karışan ve kimlikleri tespit edilen iki şüphelinin daha yakalanması için operasyonların sürdüğünü belirttiler.

Haberin Devamı

DHA