Gündem Çaldıkları tedavi parasını geri gönderdiler

Çaldıkları tedavi parasını geri gönderdiler

Paylaş
Çaldıkları tedavi parasını geri gönderdiler

Çaldıkları tedavi parasını geri gönderdiler

Bursa'da, türban takıp hamile gibi davranarak girdikleri bir apartmanda Nazlı ve Yahya Topal çiftinin evinden 3 bin TL'yi çalan 3 genç kız, televizyon haberlerinden çaldıkları paranın hasta olan çiftin tedavi ameliyatı için biriktirdiği para olduğunu öğrenince, parayı aileye ulaştırdı. Eskişehir'de bir başka hırsızlıktan yakalandıktan sonra Bursa’ya getirilen üç kız, çıkartıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Eskişehir'den geçen ay hırsızlık için Bursa'ya gelen 18 yaşındaki Handan U., kardeşi 16 yaşındaki Z.U. ve arkadaşları 15 yaşındaki G.T., merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi'nde dikkat çekmemek için türban takıp hamile gibi davranarak girdikleri apartmanda markette çalışan Nazlı ve Yahya Topal çiftinin evine girdi. Evde bulunan 3 bin TL'yi çalan hırsızlar daha sonra kaçtı. Eve gelince beyin kanaması geçiren eşi Yahya Topal’ın ameliyatı için biriktirdikleri paranın çalındığını öğrenen Nazlı Topal polise haber verdi. Evde inceleme yapıp parmak izi alan ve güvenlik kameralarını izleyen ekipler hırsızlıktan suç kaydı bulunan Handan U., kardeşi Z.U ve arkadaşı G.T.'ye ait oludunu tespit etti.

Haberin Devamı

TELEVİZYONDA İZLEYİNCE DUYGULANMIŞLAR

Olayın televizyon haberlerinde çıkmasından sonra isimlerinin belirlendiğini, çaldıkları paranın hasta olan çifte ait olduğunu öğrenen hırsızlar vicdan azabı çekip 3 bin TL'yi bir avukat aracılığıyla ameliyat olması için Topal çiftine iade etti.

Parayı teslim ettikten bir süre sonra Eskişehir'de bir başka hırsızlıktan yakalanan üç kişi savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra bu kez Bursa’ya getirildi. 3 şüpheli, parayı teslim ettikleri Nazlı ve Yahya Topal’ın şikayetçi olmaması sonucu çıkartıldıkları nöbetçi savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)