Gündem Çalı kavgası çatışmaya dönüştü

Çalı kavgası çatışmaya dönüştü

Paylaş
Çalı kavgası çatışmaya dönüştü

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, iki aile arasında kapı önünde bulunan çalıların konulması nedeniyle çıkan kavga av tüfekli çatışmaya döndü

Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgada 5’i kadın 11 kişi yaralandı.Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Olay, akşam saatlerinde Akçakale’nin Kayalık Köyü’nde meydana geldi. Köyde çiftçilik yapan Yakan ailesinin fertleri, komşuları olan Başboğa ailesinin evlerinin önünde yığılı olan çalıların kendi evlerinin önünü kapattığını söyleyerek kaldırmalarını istedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine iki aile fertleri arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Komşularının araya girmesiyle büyümeden önlenen tartışmanın ardından evlerine giden Yakan ve Başboğa ailesi fertleri durumu telefonla yakınlarına bildirdi. Telefonla olayı duyarak eve gelen iki ailenin yakınlarının da katılımıyla bir süre sonra yaklaşık 50 kişi arasında yeniden tartışma başladı. Kısa sürede kavgaya dönen tartışmada iki aileden de kim tarafından kullanıldığı bilinmeyen tüfekler ile ateş açıldı.

KÖY, SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Köyün savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine köye gelen jandarmaların müdahalesi ile sonlandırıldı. Kavgada, av tüfeklerinden çıkan saçmalara hedef olan Şehade Başboğa, Hayati Başboğa, Abdülaziz Başboğa, Zeliha Başboğa, Vatha Başboğa, Hüseyin Başboğa, Halil Emin Başboğa, Meryem Başboğa, Mahmut Yakan, Durra Yakan ve İsmail Ural; otomobil ve çağrılan ambulanslar ile Akçakale Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Burada tedavilerine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklanırken, bazı yaralılar ise Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmasını yürüten jandarma kavgaya karıştığı saptanan 7 kişiyi gözaltına aldığı öğrenilirken, yeni bir olay yaşanmaması için iki ailenin evlerinde ve köyde geniş güvenlik önlemi alındı.

(DHA)