Yaşam Çalınan altın broş Almanya'da bulundu

Çalınan altın broş Almanya'da bulundu

Paylaş
Çalınan altın broş Almanya'da bulundu

Bakan Günay, 2005 yılında Uşak Arkeoloji Müzesi'nden çalınan Kanatlı Denizatı Broşu'nun Almanya'da bulunduğunu açıkladı.

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenirken sahtesiyle değiştirilerek çalınan Karun Hazinesileri'nin en değerli parçası Kanatlı Denizatı Broşu'nun nerede olduğuna dair çeşitli iddialar vardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: 2005 yılında Uşak Arkeoloji Müzesi'nden çalınan Karun Hazineleri'nden Kanatlı Denizatı Broşu, Almanya'da bulundu.

Haberin Devamı

KARUN HAZİNELERİ

Tevrat ve İncil’de ‘Karah’, Anadolu'da ‘Karun’ diye anılan Lidya Kralı Krezüs, (Kroisos), M.Ö 560 yılında tahta geçerek, M.Ö 546 yılına kadar dönemin en zengin krallığını yönetti. Uşak’ın Güre beldesi yakınlarındaki Tekin Köyü'nden 1965- 1968 yılları arasında çıkarılan ve yasadışı yolla yurtdışına kaçırılan hazinelerin bu döneme ait olduğu biliniyor.

Mezarlardan çıkarılarak çeşitli yıllarda New York Metropolitan Müzesi’ne satılan bu paha biçilmez eserler, Türkiye Cumhuriyeti’nin ısrarlı hukuk mücadelesi sonucu 1993 yılında Türkiye’ye iade edilmişti. 363 parçadan oluşan Karun Hazineleri, Uşak Müzesi’nde sergileniyor.

DHA