Gündem Çalınan otomobilini internetten buldu

Çalınan otomobilini internetten buldu

Paylaş
Çalınan otomobilini internetten buldu

Ankara'da çalınan otomobil Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde çıktı

Ankara'daki özel bir şirkette yönetici asistanı olarak çalışan 27 yaşındaki İsmail Balcı, 34 gün önce evinin önünden çalınan otomobilini internetteki bir satış ilanından buldu. Balcı, alıcı gibi irtibata geçtiği Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki oto galericisini polise yakalattı.

Haberin Devamı

Ankara'nın Kızımcahamam İlçesi'nde yaşayan İsmail Balcı'nın 06 JE 993 plakalı Doğan SLX marka otomobili, geçen 17 Ekim'de evinin önünden çalındı. Polise başvuran Balcı, bir yandan da kendisi otomobilini aramaya başladı. İnternetteki ilanları tarayan Balcı, çalınan otomobilinin Manisa, Alaşehir'deki bir galeriden satılık olduğunu farketti. Balcı, hemen ilanda belirtilen numaradan galericiyle irtibata geçti.

Alaşehir'e giden Balcı, otomobili görüp kendi çalınan aracı olduğuna emin olduktan sonra, pazarlık yapıp 11 bin TL'ye anlaştı. Balcı, galerici M.G.'nin yanından “Param bankada, çekip geleyim” diyerek, ayrıldı. Balcı, doğru polise giderek, durumu bildirdi. Polislerin yanından tekrar galericiyi arayan Balcı, paranın hazır olduğunu söyleyip, Cumhuriyet Meydanı'nda buluşmak için anlaştı. Buluşma yerine gelen M.G., polis tarafından gözaltına alındı. Polis, plakası ‘74 BN 648’ olarak değiştirildiği belirlenen çalıntı otomobile de el koydu. Polisin yaptığı incelemede, otomobilin motor ve şasi numarasının da değiştirildiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan M.G., polisteki sorgusunda otomobili İstanbul'dan satın alıp, kendi üzerine ruhsat çıkarttığını, çalıntı olduğunu bilmediğini iddia etti. M.G. hakkındaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)